Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα για τον αγροδιατροφικό τομέα στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της LAMIA EXPO 2022


Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για τις ευκαιρίες και τις προοπτικές του Αγροδιατροφικού τομέα, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιευτικής Πολιτικής κ. Κ. Αποστολόπουλος, το απόγευμα του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου στο Α΄ κτίριο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της LAMIAEXPO. Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας μέσω του Προέδρου του κ. Αθ. Κυρίτση, συντόνισε την Δ΄ Ενότητα με θέμα: «Αγροτικά Προϊόντα/Προώθηση – Εξαγωγές – Χρηματοδότηση».Οι καλεσμένοι εισηγητές ανέλυσαν τις δυνατότητες του αγροδιατροφικού τομέα και εστίασαν στη δημιουργία μιας δυναμικής & εξαγώγιμης εικόνας του τόπου μας, διαφοροποιημένη και στοχευμένη στα ιδιαίτερά μας στοιχεία. Βασική μας προτεραιότητα αποτελεί η ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα και η συσπείρωση όλων των παραγωγικών δυνάμεων, προωθώντας την παραγωγή προϊόντων με ποιότητα και Στερεοελλαδίτικη ταυτότητα. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου. Στη συζήτηση τοποθετήθηκαν:

Η κα Λαζαρίδου ‘Εφη, Διευθύνουσα Σύμβουλος του οργανισμού Νέα Γεωργία, Νέα Γενιά,

Ο κος Ρέτσας Ιωάννης Δ/ντης του οργανισμού Enterprise Greece,

Ο κος Βολουδάκης Δημήτρης, Διευθυντής Προγραμμάτων Κατάρτισης του οργανισμού Νέα Γεωργία, Νέα Γενιά ο οποίος μίλησε για τις δράσεις του οργανισμού καθώς και για το πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξαγωγών Agrifood exports 360ο στο οποίο ως Επιμελητήριο Φθιώτιδας παρείχαμε 4 υποτροφίες σε επιχειρήσεις μέλη μας ώστε να το παρακολουθήσουν δωρεάν και να λάβουν την αντίστοιχη πιστοποίηση.

Ο κος Καραδήμος Χρήστος,  Διευθυντής του Συνεταιρισμού  Στυλίδας παρουσιάζοντας το έργο και τις δράσεις του συνεταιρισμού ως προς τις εξαγωγικές του δραστηριότητες.

Ο κος Μίχος Δημήτρης, Επικεφαλής Επιθεωρητής ISO, της εταιρείας Letrina SA ο οποίος αναφέρθηκε στις πιστοποιήσεις των αγροτικών προϊόντων.

Ο κος Ζαβάκος Νίκος, Διευθυντής Εξαγωγών της Nutria Α.Ε. μιας δυναμικής εξαγωγικής εταιρείας της περιοχής μας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις των υποτρόφων του προγράμματος Agrifood exports 360ο μεταφέροντας στο κοινό τις εμπειρίες που απέκτησαν από την παρακολούθηση του.

Προηγούμενο άρθρο Ο χαιρετισμό του βουλευτή Γ. Κοτρωνιά στην έναρξη της εσπερίδας με θέμα: Θρησκευτικός Τουρισμός
Επόμενο άρθρο Έναρξη αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών στη Μελιταία