Ειδήσεις

Χορήγηση 5 παραγωγικών αδειών και θέσεων υπαίθριου στάσιμου εμπορίου για το έτος 2021 στο Δήμο Στυλίδας


Ο Αντιδήμαρχος Στυλίδας ανακοινώνει τη χορήγηση πέντε συνολικά παραγωγικών αδειών και θέσεων υπαίθριου στάσιμου εμπορίου για το έτος 2021σύμφωνα με την υπ’ αριθ. πρωτ.: 56/2021 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Στυλίδας, στο Δήμο Στυλίδας.

Τα Συμβούλια των Κοινοτήτων Στυλίδας, Αυλακίου, Πελασγίας, Αγίας Μαρίνας και Ραχών, με τις  υπ’ αριθ.: 01/2021 (Αρ. πρακτικού: 01/2021), 04/2021 (Αρ. πρακτικού: 01/2021), 17/2021 (Αρ. πρακτικού: 04/2021), 08/2021 (Αρ. πρακτικού: 04/2021) και 04/2021 (Αρ. πρακτικού: 03/2021), αντίστοιχα, αποφάσεις πρότειναν θέσεις όπου μπορεί να ασκείται υπαίθρια στάσιμη εμπορική δραστηριότητα, προσδιορίζοντας ορισμένες από αυτές και το είδος δραστηριότητας για κάθε θέση.

 Σύμφωνα με την παρ. 1γ του άρθρου 83 του Ν. 3852/2010 ή την παρ. 2 του άρθρου 84 του Ν. 3852/2010 το συμβούλιο της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας προτείνει τις θέσεις που επιτρέπεται η άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου. Οι αποφάσεις του συμβουλίου της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας για τις περιπτώσεις αυτές, λαμβάνονται με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του και αποστέλλονται στην επιτροπή ποιότητας ζωής, προκειμένου να διαμορφώσει την εισήγησή της προς το δημοτικό συμβούλιο για την έκδοση των προβλεπόμενων σχετικών τοπικών κανονιστικών αποφάσεων.

Για την έκδοση της άδειας παραγωγού πωλητή επαγγελματία αγρότη προσκομίζονται τα εξής δικαιολογητικά:

«α) Υπεύθυνη δήλωση στην οποία ο ενδιαφερόμενος δηλώνει ότι δεν κατέχει οποιασδήποτε άλλης μορφής άδεια υπαίθριου εμπορίου. Στη δήλωση αναγράφεται και ο αριθμός Μητρώου Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (Π.Δ. 326/1998 (Α’ 221), για τους υπόχρεους εγγραφής σ’ αυτό.

β) Βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων του Ν. 3874/2010, στην οποία αναγράφεται ότι ο ενδιαφερόμενος είναι επαγγελματίας αγρότης.

γ) Αντίγραφο της τελευταίας Αίτησης Ενίσχυσης και της τελευταίας δήλωσης καλλιέργειας ΕΛΓΑ, καθώς και υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναφέρονται τα παραγόμενα είδη και οι εκτιμώμενες ποσότητες που ο παραγωγός προτίθεται να διαθέσει στο στάσιμο εμπόριο, η έκταση και η τοποθεσία των καλλιεργειών καθώς και το χρονικό διάστημα που ο παραγωγός επιθυμεί να διαθέσει τα προϊόντα του, με αναφορά στο κάθε προϊόν ξεχωριστά, και το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα (1) έτος. Αν ο παραγωγός έχει υποβάλλει συμπληρωματική ενιαία αίτηση ενίσχυσης (ΟΣΔΕ), μπορεί να δηλώσει στην αρμόδια για την ανανέωση αρχή τα νέα προϊόντα, για την αναγραφή αυτών στην άδειά του. Για καλλιέργειες διάρκειας μικρότερης από δύο (2) μήνες (π.χ. σπανάκι, μαρούλια) η αίτησή του υποβάλλεται τουλάχιστον δεκαπέντε (15) ημέρες πριν τη συγκομιδή, ενώ για τα υπόλοιπα προϊόντα η αίτηση υποβάλλεται δύο (2) μήνες πριν την έναρξη της συγκομιδής

δ) Βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας.

ε) Βεβαίωση έναρξης δραστηριότητας από το TAXIS.

στ) Βεβαίωση ταμειακής μηχανής από το TAXIS.

η) Πιστοποιητικό υγείας

θ) Παράβολο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 3, του άρθρου 5, του Ν. 4497/2017 (ΦΕΚ 171/τ. Α.’/13-11-2017) και την υπ’ αριθμ. 12679 (ΦΕΚ 353/τ. Β.’/07-02-2018) Απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, το οποίο για την έκδοση της άδειας υπαίθριο εμπορίου (στάσιμου)ορίζεται στο ποσό των δέκα (10) €, για την ανανέωσή της (προσθήκη προϊόντων, ανανέωση χρόνου ισχύος), το ποσό των τριών (3) €, για την επανέκδοση, επανεκτύπωση της άδειας (λόγω μεταβολής οποιουδήποτε στοιχείου από τα αναγραφόμενα σ’ αυτήν)  το ποσό των τριών (3) € και για την αντικατάσταση (λόγω φθοράς ή απώλειας), το ποσό των είκοσι (20) € ».

 Το οφειλόμενο τέλος κατάληψης κοινόχρηστου χώρου υπολογίζεται ανάλογα με τις μέρες κατάληψης εντός του έτους σύμφωνα με την άδεια και καταβάλλεται τμηματικά ανά μήνα και μέχρι το τέλος του ημερολογιακού μήνα αυτού που αφορά».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Στυλίδας με την υπ’ αριθμ.: 56/2021 Απόφασή του ενέκρινε συνολικά πέντε (5) θέσεις, μία (1) θέση για κάθε Κοινότητα, για τις Κοινότητες Στυλίδας, Αυλακίου, Πελασγίας, Αγίας Μαρίνας και Ραχών, ως εξής:

 

–          Μία (1) θέση στο βόρειο τμήμα της Κεντρικής πλατείας της Κοινότητας Στυλίδας για πώληση κάστανων – καλαμποκιών

–           Μία (1) θέση στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αυλακίου.

–          Μία (1) θέση στην κάτω πλατεία στην Κοινότητα Πελασγίας για πώληση κάστανων – καλαμποκιών.

–          Μία (1) θέση στην παραλιακή οδό της Κοινότητας Αγίας Μαρίνας.

–          Μία (1) θέση στην ανάπλαση «τρίγωνο», κάτω από την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου στην Παραλία Ραχών.

Αιτήσεις –Διαδικασία –Χρόνος Υποβολής

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου Στυλίδας (Ταχυδρομική Δ/νση: Ελευθερίου Βενιζέλου & Θερμοπυλών, 35300 – Στυλίδα) και κατατίθενται από τους ενδιαφερόμενους αυτοπρόσωπος ή από εξουσιοδοτημένο από αυτούς άτομο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από  02/08/2021 μέχρι και   09/08/2021 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Σε περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση του ενδιαφερόμενου.

Στις αιτήσεις πρέπει να επισυνάπτονται όλα τα απαιτούμενα από την προκήρυξη δικαιολογητικά.

Αντικατάσταση, συμπλήρωση ή διόρθωση του φακέλου της αίτησης επιτρέπεται μόνο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, ήτοι μέχρι και 09/08/2021.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προκήρυξη  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Περιβάλλοντος και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου & Θερμοπυλών, Τηλ.:2238350112, τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΙΑΛΙΚΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Προηγούμενο άρθρο Δήμος Στυλίδας: Απάντηση για το κόστος μπασκετών
Επόμενο άρθρο Υπογράφεται η επιταγή αποζημίωσης δικαιούχων για εκτάσεις που έχουν απαλλοτριωθεί για το έργο «Βελτίωση της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, τμήμα Παράκαμψης Καμένων Βούρλων»