Ειδήσεις

Σύσκεψη για την ανάδειξη των μονοπατιών και την ανάπτυξη Πεζοπορικού Δικτύου στο Δήμο Λοκρών


Μια νέα και πολλά υποσχόμενη προσπάθεια εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου στον Δήμο Λοκρών που αφορά στην ανάδειξη αξιόλογων τοπικών  μονοπατιών και στην ανάπτυξη αντίστοιχου πεζοπορικού δικτυού.

Πιο συγκεκριμένα με αφορμή την επίσκεψη του εκπροσώπου της ΚοινΣΕπ «Μονοπάτια της Ελλάδας» κ. Δήμου Σωτήρη στον Δήμο Λοκρών , ο Δήμαρχος κ. Ν. Λιόλιος συγκάλεσε σύσκεψη σκοπός της οποίας ήταν να υποδειχτούν στον εκπρόσωπο της ΚοινΣΕπ  τα μονοπάτια της περιοχής με τελικό στόχο την ανάδειξη και την προβολή τους.

Ο κ. Δήμαρχος αφού καλωσόρισε τον κ. Δήμο κι έκανε μια σύντομη ανάδρομη στην τοπική ιστορία , αναφέρθηκε στον φυσικό , πολιτιστικό κι αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής και τόνισε ότι επιδίωξη του Δήμου Λοκρών είναι η αξιοποίηση των  μονοπατιών και η προβολή τους ώστε αυτά να γίνουν γνωστά αρχικά στους Δημότες , που πολύ συχνά αγνοούν την ύπαρξη αυτού του ανεκτίμητου φυσικού πλούτου και εν συνεχεία κι ευρύτερα ώστε αυτά να αποτελέσουν προορισμό πεζοπορικού τουρισμού.

Στην συνέχεια με την συμβολή των παρισταμένων στην σύσκεψη Αντιδημάρχων , τοπικών Πρόεδρων αλλά και δημοτών – πεζοπόρων  ,υποδείχτηκαν αξιόλογα μονοπάτια και πεζοπορικές διαδρομές, που θα μπορούσαν να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν εντασσόμενες σε ένα ευρύτερο πεζοπορικό δίκτυο, που θα συνδυάζει άθληση , αναψυχή , τουρισμό , πολιτισμό.

Τις επόμενες μέρες ο εκπρόσωπος της ΚοινΣΕπ «Μονοπάτια της Ελλάδας» επισκέφτηκε τις περιοχές που υποδείχτηκαν με την συνοδεία τοπικών πεζοπόρων κι αναμένεται να υποβάλει σχετικές προτάσεις προς των Δήμο Λοκρών στην κατεύθυνση της ανάδειξης κι αξιοποίησης τους.

Προηγούμενο άρθρο Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του SEAJETS RallyAcropolis για το 2017
Επόμενο άρθρο Την Κυριακή 4 Ιουνίου ο εορτασμός της Μάχης της Παύλιανης