Ειδήσεις

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του SEAJETS RallyAcropolis για το 2017


Αντίστροφα μετράμε πλέον για την έναρξη του SEAJETS RallyAcropolis για το 2017, με τις συμμετοχές να φτάνουν τις 73 και να διακρίνονται όχι μόνο για τον αριθμό τους, αλλά και για την ποιότητά τους. Ο αγώνας αποτελεί τον 3ο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ, ενώ παράλληλα προσμετρά τόσο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ όσο και στο αντίστοιχο Ιστορικών αυτοκινήτων.

Το SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2017 διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Λαμιέων, καθώς και τους δήμους Αμφίκλειας-Ελάτειας, Δελφών, Δωρίδος, Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου, όπως και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας.

 

Στοιχεία αγώνα

* Η διαδρομή του αγώνα, σε σχέση με αυτήν του 2016 δεν έχει αλλαγές, πλην της μείωσης του μήκους της ε.δ. 1-4 Γραβιά κατά 890 μ. από την αφετηρία της.

* Η ε.δ. 2-5 Άμφισσα, είναι οι πασίγνωστες Καρούτες με αντίθετη φορά (ανηφορική).

* Η ε.δ. 9-12 Ελάτεια/Καρυά, με μήκος 33,86 χλμ. είναι η μεγαλύτερη του αγώνα.

* Τόσο το ServicePark του αγώνα, όσο και οι τελετές Εκκίνησης (Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 18:30) και Τερματισμού (Κυριακή 4 Ιουνίου στις 16:05) θα φιλοξενηθούν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

  • Ειδικές Διαδρομές: 12
  • Μήκος Ειδικών Διαδρομών: 229,74 χλμ. (103,86 χλμ. το πρώτο σκέλος, 126,68 το δεύτερο σκέλος)
  • Απλή διαδρομή: 456,63 χλμ.
  • Συνολικά χιλιόμετρα: 686,37
  • Επιφάνεια: Χώμα

Ανάμεσα στα 28 πληρώματα, που θα ξεκινήσουν διεκδικώντας βαθμούς στο ERC, συγκαταλέγονται μερικά σπουδαία ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στα 28 αυτοκίνητα που συμμετέχουν στο ERC, τα 12 είναι προδιαγραφών R5! Μεγάλο ενδιαφέρον, όμως, συγκεντρώνουν και δύο ελληνικές συμμετοχές με αυτοκίνητα αντίστοιχων προδιαγραφών. Ο λόγος για τον περσινό Πρωταθλητή Ελλάδας, Γιώργο Φιλιππίδη, με τον Λεωνίδα Μαχαίρα παραπλεύρως, αλλά και για τον Πρωταθλητή Ελλάδος 2003, Σωκράτη Τσολακίδη, με τον Χάρη Δήμου. Αξιοσημείωτη είναι και η παρουσία του Αλέξανδρου Τσουλόφτα από την Κύπρο. Επιπλέον, όσοι βρεθούν στα βουνά την πρώτη ημέρα του αγώνα, στις 3 Ιουνίου, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες δέκα πληρωμάτων στο πλαίσιο του Πρωταθλήματος Ιστορικών αυτοκινήτων.

Το SEATJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2017 προσμετρά στα έπαθλα των κατηγοριών ERC1, ERC2, ERC3 και ERC Έπαθλο Γυναικών points, όπως και στο Πρωτάθλημα Ομάδων.  Πρωτοπόρος στη βαθμολογία είναι ο BrunoMagalhães, με 17 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, AlexeyLukyanuk.

 

Μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων για το SEAJETS AcropolisRally 2017

Αγαπητοί διαγωνιζόμενοι,

αγαπητοί επισκέπτες,

Έχω την χαρά να σας καλωσορίσω και πάλι στο SEAJETS AcropolisRally 2017!

Ο Δήμος Λαμιέων ως βασικό μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, με περηφάνια γίνεται για ακόμα μία φορά ο οικοδεσπότης αυτής της σπουδαίας και παγκοσμίου φήμης διοργάνωσης και σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας και την παρουσία σας στη πόλη μας.

Ο 63ος αγώνας του θρυλικού AcropolisRally, εντάχθηκε και φέτος στο καλεντάρι του ERC αποδεικνύοντας τη σημασία και την απαιτητικότητά του.

Η ΟΜΑΕ, έχοντας τη στήριξη του Δήμου Λαμιέων όπως και των υπολοίπων συμβαλλόμενων φορέων, σχεδίασε ακόμα πιο συναρπαστικές διαδρομές μέσα από τα μαγευτικά βουνά της Ρούμελης. Οι Θερμοπύλες, σημείο αναφοράς της Αρχαίας Ελληνικής ιστορίας άρρηκτα συνδεδεμένος με τη γενναιότητα, το κουράγιο, την τιμή και την αγωνιστικότητα γίνονται η πηγή έμπνευσης για τα Ιδανικά του φετινού αγώνα!

Η Λαμία κρατά τα ηνία της φιλοξενίας και σας προσκαλεί να ζήσετε το συναρπαστικό SEAJETS AcropolisRally 2017! Ως Δήμαρχος αλλά και μεγάλος θαυμαστής του Ράλλυ Ακρόπολις, σας διαβεβαιώνω ότι η ΟΜΑΕ, ο Δήμος μας, όλοι οι συμβαλλόμενοι φορείς αλλά και οι τοπικές κοινωνίες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να προετοιμαστούν και να λειτουργήσουν άρτια οι υποδομές του αγώνα προσφέροντας στους θεατές ένα υπέροχο θέαμα και στους επισκέπτες μια αξέχαστη διαμονή.

Σας καλωσορίζω για μία ακόμη φορά στη Λαμία και σας εύχομαι έναν δίκαιο, ασφαλή, επιτυχημένο και θεαματικό αγώνα!

Το SEAJETS AcropolisRally 2017 «πατάει το γκάζι» και σας προσκαλεί να ζήσετε ένα μοναδικό θέαμα!

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα για τις εκλογές από το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη για την ανάδειξη των μονοπατιών και την ανάπτυξη Πεζοπορικού Δικτύου στο Δήμο Λοκρών