Ειδήσεις

Συναντήσεις με τους Υφυπουργούς Τουρισμού και Μεταφορών είχαν από κοινού οι κ.κ. Συκιώτης και Χειμάρας


Αλλεπάλληλες συναντήσεις στην Αθήνα με την Υφυπουργό Τουρισμού, κ. Σοφία Ζαχαράκη, και τον Υφυπουργό Μεταφορών, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, είχαν την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022 από κοινού ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννης Συκιώτης, και ο Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας, κ. Θέμης Χειμάρας.

Αρχικά, με την κ. Ζαχαράκη συμφωνήθηκε η εκπόνηση Στρατηγικού Σχεδίου για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, το οποίο θα υποβληθεί προς έγκριση από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Παράλληλα, ζητήθηκε από την Υφυπουργό Τουρισμού η αρωγή της στην αξιοποίηση των ιαματικών πηγών και προς αυτή την κατεύθυνση θα διερευνηθεί το πλαίσιο που διέπει την παροχή ιαματικού νερού προς τις μικρές ξενοδοχειακές μονάδες της Λουτρόπολης. Ακόμη, άμεσα θα προχωρήσει η διαδικασία κατάθεσης φακέλου με τα δικαιολογητικά για τη λήψη σήματος αναφορικά με την ιαματική πηγή Δημαρχείου για την διερεύνηση χρηματοδότησης αξιοποίησής της είτε με ευρωπαϊκούς πόρους, είτε μέσω ΣΔΙΤ.

Ακολούθως, στη συνάντηση με τον κ. Παπαδόπουλο ζητήθηκε η λειτουργία του Σιδηροδρομικού Σταθμού Μώλου με τον άμεσο ορισμό δρομολογίων, ζήτημα για το οποίο ο Υφυπουργός δεσμεύθηκε σύντομα να υπάρξει απάντηση. Στη συνάντηση υπήρξε συμφωνία για τη λειτουργία του υδατοδρομίου Αγίου Κωνσταντίνου και η ένταξή του στο κοινό δίκτυο, ενώ το προσεχές διάστημα θα κατατεθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας ώστε με την εφαρμογή του ο Δήμος να διεκδικήσει παρεμβάσεις και έργα, που χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία.

Μετά τις συναντήσεις, οι κ.κ. Συκιώτης και Χειμάρας, δήλωσαν από κοινού: «Προχωρούμε μαζί με σχέδιο στην αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής μας. Ο Δήμος Καμένων Βούρλων υπήρξε πάντα τουριστικός προορισμός και μέλημά μας είναι να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο, εκμεταλλευόμενος τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει. Σύντομα θα υπάρξουν ευχάριστες εξελίξεις σε όλα τα ζητήματα που συζητήθηκαν στις δύο συναντήσεις μας με τους Υφυπουργούς».

Προηγούμενο άρθρο Δ. Λοκρών: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών στους Βρεφονηπιακούς-Παιδικούς Σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ
Επόμενο άρθρο Προώθηση και υποστήριξη παιδιών 2022-2023