Ειδήσεις

Στην άσκηση σεισμού επί χάρτου «Ενοσίχθων 2023» συμμετείχε ο Δήμος Καμένων Βούρλων


Στην άσκηση σεισμού επί χάρτου «Ενοσίχθων 2023», την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και συντόνισε ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Π.Στ.Ε, κ. Πολύζος Ζώης, συμμετείχε ο Δήμος Καμένων Βούρλων την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Λάμπρος Παπαδήμας» στην οδό Αινιάνων στη Λαμία.

Συγκεκριμένα, το «παρών» στην άσκηση εκ μέρους του Δήμου έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Νικόλαος Παπαγρηγορίου, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, ΤΕ Μηχανικών, κ. Σταματία Λαγού, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Τεχνικής Υπηρεσίας, ΤΕ Μηχανικών, κ. Αικατερίνη Κοτάκου, η Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας, Παιδαγωγός πρώιμης παιδικής ηλικίας, κ. Φρόσω Σιρδάρη, και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Διοικητικών Υπηρεσιών, ΔΕ Διοικητικού – Λογιστικού, κ. Βασίλειος Μπήτας.

Οι βασικότεροι στόχοι της άσκησης ήταν:

  • Η δοκιμασία της διαδικασίας σύγκλησης και λειτουργίας του έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (προσομοίωση).
  • Η συλλογή των πληροφοριών και της αρχικής εκτίμησης της κατάστασης της κατάστασης μετά από την εκδήλωση σεισμού.
  • Η εκπαίδευση του ασκούμενου προσωπικού και των υπηρεσιών στους ρόλους και τις αρμοδιότητές τους κατά την φάση της άμεσης απόκρισης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εκδήλωση σεισμικού φαινομένου.
  • Η εκπαίδευση – δοκιμασία των εμπλεκομένων φορέων στη διαδικασία λήψης απόφασης και την μεταξύ τους συνεργασία, με σκοπό την υλοποίηση έργων και δράσεων Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο Π.Ε. Φθιώτιδας και των Δήμων της.
  • Ο έλεγχος των επικοινωνιών των ασκούμενων εμπλεκομένων φορέων σε επίπεδο ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού.
  • Η υλοποίηση λοιπών δράσεων βραχείας αποκατάστασης των επιπτώσεων που προκλήθηκαν από την εκδήλωση του σεισμικού φαινομένου.
  • Η ανάδειξη προβλημάτων/δυσκολιών που προκύπτουν κατά τη φάση αντιμετώπισης των επιπτώσεων από την εκδήλωση σεισμικού φαινομένου.
Προηγούμενο άρθρο Παρέμβαση Γ. Σαρακιώτη για την εξυγίανση του Ασωπού και το Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων
Επόμενο άρθρο Δήλωση Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού για την απώλεια του Τάσου Χρονά