Στην άσκηση σεισμού επί χάρτου «Ενοσίχθων 2023» συμμετείχε ο Δήμος Καμένων Βούρλων


Tags |

Στην άσκηση σεισμού επί χάρτου «Ενοσίχθων 2023», την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και συντόνισε ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Π.Στ.Ε, κ. Πολύζος Ζώης, συμμετείχε ο Δήμος Καμένων Βούρλων την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Λάμπρος Παπαδήμας» στην οδό Αινιάνων στη Λαμία.

Συγκεκριμένα, το «παρών» στην άσκηση εκ μέρους του Δήμου έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Νικόλαος Παπαγρηγορίου, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, ΤΕ Μηχανικών, κ. Σταματία Λαγού, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Τεχνικής Υπηρεσίας, ΤΕ Μηχανικών, κ. Αικατερίνη Κοτάκου, η Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας, Παιδαγωγός πρώιμης παιδικής ηλικίας, κ. Φρόσω Σιρδάρη, και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Διοικητικών Υπηρεσιών, ΔΕ Διοικητικού – Λογιστικού, κ. Βασίλειος Μπήτας.

Οι βασικότεροι στόχοι της άσκησης ήταν:

  • Η δοκιμασία της διαδικασίας σύγκλησης και λειτουργίας του έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (προσομοίωση).
  • Η συλλογή των πληροφοριών και της αρχικής εκτίμησης της κατάστασης της κατάστασης μετά από την εκδήλωση σεισμού.
  • Η εκπαίδευση του ασκούμενου προσωπικού και των υπηρεσιών στους ρόλους και τις αρμοδιότητές τους κατά την φάση της άμεσης απόκρισης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εκδήλωση σεισμικού φαινομένου.
  • Η εκπαίδευση – δοκιμασία των εμπλεκομένων φορέων στη διαδικασία λήψης απόφασης και την μεταξύ τους συνεργασία, με σκοπό την υλοποίηση έργων και δράσεων Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο Π.Ε. Φθιώτιδας και των Δήμων της.
  • Ο έλεγχος των επικοινωνιών των ασκούμενων εμπλεκομένων φορέων σε επίπεδο ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού.
  • Η υλοποίηση λοιπών δράσεων βραχείας αποκατάστασης των επιπτώσεων που προκλήθηκαν από την εκδήλωση του σεισμικού φαινομένου.
  • Η ανάδειξη προβλημάτων/δυσκολιών που προκύπτουν κατά τη φάση αντιμετώπισης των επιπτώσεων από την εκδήλωση σεισμικού φαινομένου.