Ειδήσεις

Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 17 Ιουλίου έως 23 Ιουλίου


Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 07:00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνηςστο Κέντρο Εκπαιδεύσεως ΥλικούΠολέμου (ΚΕΥΠ) στη Λαμία. ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση) 17:30 μ.μ.: Αγιασμός για την 6η Κατασκηνωτική Περίοδο στο Κατασκηνωτικό Κέντρο «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος.

20:00 μ.μ.:  Τελετή αποκάλυψης της ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου του ιστορικού μνημείου «ΠΕΝΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ» στις Κομποτάδες, όπου οιτρεις οπλαρχηγοί Αθ. Διάκος, Ιωάννης Δυοβουνιώτης και Πανουργιάς στις 20 Απριλίου 1821 έκαναν συμβούλιο και αποφάσισαν την αντιμετώπισητων Τούρκων στην Αλαμάνα.

Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

18:30μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Πολυρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

 

 

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

07:30π.μ.: Όρθρος καιΠολυαρχιερατικόΣυλλείτουργο επί τη εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

19:30 μ.μ.:Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Ενοριακό ΠαρεκκλήσιοΠροφήτου Ηλιού Μεγαπλάτανου Λοκρίδος.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

07:00 π.μ.:Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού ΠαλαιοχωρίουΔυτικής Φθιώτιδος.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

20:00 μ.μ.:Εορταστική εκδήλωση στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούριο Λοκρίδος.

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

09:30 π.μ.:Συνεδρίαση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στο (προσωρινό) Ιερό Επισκοπείο Θερμοπυλών και Μενδενίτσης στην παραλία Καινουρίου Λοκρίδος.

21:00 μ.μ.:Εκδήλωση μνήμης με αφορμή την 49η επέτειο από την  Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος Κυπρίων Φθιώτιδος, Φωκίδος και Ευρυτανίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδος (Ο.Π.Α.Στ.Ε.) στο Θερινό Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης.

Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

19:00 μ.μ. – 23:00 μ.μ.: Μυστήρια Γάμων σε διάφορες περιοχέςτης Φθιώτιδος κατόπιν προσκλήσεων προς τονΣεβασμιώτατο.

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

07:00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό ΝαόΚοιμήσεως της Θεοτόκου Ξηριωτίσσης Λαμίας.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

10:30 π.μ.:  Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Φθιωτών Πεσόντων Κύπρου, στην περιοχή της Έκθεσης Λαμίας.

Σημείωσις:

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, η βάση και έδρα των διοικητικών δραστηριοτήτων του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Συμεών είναι το (προσωρινό) Ιερό Επισκοπείο Θερμοπυλών και Μενδενίτσης εντός του Κατασκηνωτικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «Η Αγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

Προηγούμενο άρθρο Εγκαταστάθηκε μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ) στο Μαρτίνο
Επόμενο άρθρο Η Δημοτική Αστυνομία μοίρασε νερά στους πολίτες εν μέσω καύσωνα