Ειδήσεις

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην έκθεση BEYOND


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε για πρώτη φορά στην έκθεση “BEYOND”, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις της “ΔΕΘ HELEXPO” και φιλοξένησε στο περίπτερό τηςκαινοτόμες επιχειρήσεις, ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς φορείς της Στερεάς Ελλάδας.

Η έκθεση “BEYOND” αποτέλεσε και φέτος σημείο αναφοράς για τις τεχνολογικές εξελίξεις, φιλοξενώντας τις μεγαλύτερες εταιρείες, φορείς και οργανισμούς από τουλάχιστον 30 χώρες. Κατά τη διάρκεια της “BEYOND”, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας:

  • Απέδειξε ότι είναι και στην πράξη μια “έξυπνη” Περιφέρεια, παρουσιάζοντας μια δέσμη διαδικτυακών υπηρεσιών (δείτε εδώ: https://youtu.be/unnayfN_CUk) και τον νέο“Ψηφιακό Βοηθό” (δείτε εδώ:https://youtu.be/aw20rb_Lzs8).
  • Προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την «ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.», που εδρεύει στη ΒΕΠΕ ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ, προκειμένου να συνεργαστούν σε επιμέρους δράσεις που αφορούν:
  • Στην από κοινού υλοποίηση εκπαιδευτικών και ερευνητικών εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών προγραμμάτων και έργων τοπικής ανάπτυξης κοινού ενδιαφέροντος.
  • Στην αξιοποίηση των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων που παρέχονται από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, σε τομείς της οικονομίας που χαρακτηρίζονται από εξωστρέφεια και καινοτομία.
  • Στην υλοποίηση καινοτόμων εφαρμογών σε τομείς όπως η ενέργεια, το περιβάλλον και ο τουρισμός.
  • Στην αναχαίτιση της διαρροής επιστημόνων (brain-drain) από την Περιφέρεια στο εξωτερικό, μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
  • Στην υποστήριξη της Περιφέρειας σε θέματα στρατηγικής ICT και ανάπτυξης νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Με αφορμή την υπογραφή του Μνημονίου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός ξεναγήθηκε στους χώρους της «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» και δήλωσε: «Παρουσιάσαμε στη φετινή έκθεση BEYOND, μια δέσμη διαδικτυακών υπηρεσιών, που καθιστούν πιο εύκολη την εξυπηρέτηση των πολιτών. Προχωρούμε, όμως και εμβαθύνουμε στον ψηφιακό κόσμο με ισχυρό μας σύμμαχο την «ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ». Με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, ξεκινούμε μια σειρά καινοτόμων προγραμμάτων, με την άντληση και αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων».

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα στο Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο
Επόμενο άρθρο Χρηματοδότηση 1.125.000 € για την ανάπλαση του κεντρικού δρόμου στην πόλη της Αλιάρτου