Ειδήσεις

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας: Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις και τα μπλόκα των αγροτών


Χαιρετίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών και τα μαχητικά μπλοκα που έχουν στηθεί στην Φθιώτιδα. Στηρίζουμε τις αγωνιστικές αποφάσεις των αγροτικών συλλόγων και της ομοσπονδίας τους, τα αιτήματα τους που είναι δίκαια και επιβεβλημένα για να μπορέσουν να συνεχίσουν να οργώνουν τα χωράφια τους.

Εργάτες και αγρότες παλεύουμε για το μεροκάματο και βλέπουμε την ακρίβεια σε κάθε αγαθό να εκτινάζεται στα ύψη,  το εισόδημα μας να τσακίζεται συνεχώς. Οι εργάτες αντιμετωπίζουν την ανεργία, την ανασφάλεια, το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων μας, τους καθηλωμένους μισθούς, και οι αγρότες το αυξημένο κόστος παραγωγής, με τις τραγικά υψηλές τιμές στα λιπάσματα στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, κλπ. Έχουν να αντιμετωπίσουν τις φυσικές καταστροφές, που με ευθύνη των κυβερνήσεων και του κράτους τους δεν υπάρχουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για να προστατεύσουν τις καλλιέργειες τους και τα ζώα τους, και όταν πλήττονται από αυτές, οι αποζημιώσεις, όταν και αν δίνονται, είναι στην καλύτερη ψίχουλα. Και αφού καταφέρουν να έχουν μία παραγωγή αγροτικών προϊόντων αναγκάζονται να τις πουλήσουν σε πολύ χαμηλές τιμές στερώντας τους ένα αξιοπρεπές εισόδημα.

Ο αντίπαλός μας είναι κοινός. Είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι κυβερνήσεις τους, η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι η πολιτική που εντείνει την εκμετάλλευση των εργατών και ξεκληρίζει τους αγρότες. Είναι η πολιτική που για μία χούφτα εκμεταλλευτών, από τη μία οι αγρότες με ένα δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής πουλάνε κοψοχρονιά και από την άλλη ο λαός αγοράζει στο σούπερ μάρκετ πανάκριβα.

Οι αγρότες λοιπόν σωστά δεν τσιμπάνε τις ψευτοεξαγγελίες της κυβέρνησης.

Είμαστε μαζί τους στον αγώνα που δίνουν και καλούμε τους εργάτες και τις εργάτριες του νόμου να δείξουν την αλληλεγγύη τους . Εκεί, Στα μπλόκα του αγώνα που οι αγρότες υπερασπίζονται το εισόδημά τους και την επιβίωση τους.

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα αισιοδοξίας απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος στον Δήμο Δομοκού
Επόμενο άρθρο Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κοντά στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ