Ειδήσεις

Επιστολή – απάντηση Νίκου Τσιλαλή σε ανάρτηση ιστοσελίδας


Με έκπληξη πληροφορήθηκα την ύπαρξη ανάρτησης σε τοπική ιστοσελίδα αθλητικής ενημέρωσης, προσβλητικής προς το πρόσωπό μου, αλλά και του ένδοξου στρατού μας στον οποίο είχα την τιμή να υπηρετήσω επί 30 χρόνια, αποστρατευόμενος με το βαθμό ανωτάτου Αξιωματικού.

Δεν θα μπω στη διαδικασία να διαψεύσω μυθεύματα και συκοφαντίες   της συγκεκριμένης ανάρτησης γιατί προφανώς, το ήθος που έχω επιδείξει τόσα χρόνια υπηρετώντας την αγαπημένη μας ομάδα από διάφορες θέσεις, δεν μου το επιτρέπει.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας όμως  οφείλω κάποιες επισημάνσεις στον υπογράφοντα, παρά το ότι το ανεκδιήγητο ύφος και ο τόνος του μαρτυρούν από μόνα τους τις προθέσεις του:

α. Ουδέποτε ορίστηκα ή παρουσιάστηκα ως εκπρόσωπος τύπου της ΠΑΕ (ούτε το έχω επιδιώξει), απλώς παρείχα αφιλοκερδώς όπως και πολλοί άλλοι, τις υπηρεσίες μου στην ομάδα όπου χρειάστηκε, προκειμένου όλοι μαζί σαν οικογένεια να πετύχουμε το στόχο που είχε θέσει ο μεγαλομέτοχος και το  Δ.Σ. της Π.Α.Ε. για άνοδο στη SUPERLEAGUE.

β.     Τη λύση στο αναφερόμενο θέμα που προέκυψε στο γήπεδο την Κυριακή την έδωσα εγώ και μόνο, γιατί σαν υπεύθυνος σταδίου, υποδοχής επισήμων και οργάνωσης του τελετουργικού της βράβευσης είχα την αποκλειστική αρμοδιότητα.

γ.     Το ΔΑΚ ΛΑΜΙΑΣ ανήκει στο Δήμο Λαμιέων και παραχωρείται για χρήση στην Π.Α.Ε. Δεν αποτελεί σπίτι κανενός όπως επικαλείται ο συντάκτης (“είναι το σπίτι μου”) αλλά ανήκει στους χιλιάδες Λαμιώτες που ενισχύουν την ομάδα. Είναι γνωστό σε όλους ότι δεν παρέχει προς το παρόν τις ανέσεις άλλων γηπέδων και γι αυτό στα ονομαζόμενα “δημοσιογραφικά θεωρεία” με ενέργειες της Διοίκησης της Π.Α.Ε. οι θέσεις των δημοσιογράφων αυξήθηκαν σε 10, ενώ κατασκευάστηκαν και άλλες 5 θέσεις κάτω από τις θέσεις V.I.P. Στη σημερινή εποχή με την ύπαρξη πολλών ηλεκτρονικών κι εντύπων Μ.Μ.Ε. οι συγκεκριμένες θέσεις κρίνονται ανεπαρκείς. Για το λόγο αυτό πάντοτε στα κρίσιμα παιγνίδια η Π.Α.Ε. επεδίωκε να εξυπηρετεί και τους φιλοξενούμενους δημοσιογράφους κατόχους ταυτότητας κάποιας Ένωσης Συντακτών, όπως συνέβη και την Κυριακή στον αγώνα – γιορτή.

δ.     Σε ότι δε αφορά την πορεία μου στο Στρατό προφανώς ο συντάκτης είναι αναρμόδιος να με κρίνει (αν και δεν πρόκειται για  κρίσεις αλλά για  αήθεις προσωπικές επιθέσεις), απλώς να του θυμίσω ότι εδώ και μια 3ετία τυγχάνω Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, θέση στην οποία ορίστηκα μετά από αξιολόγηση του βιογραφικού μου και της εν γένει πορείας μου στο Στράτευμα. Το δημοσίευμα δε, επειδή είναι υβριστικό και στο πρόσωπό μου αλλά κατ’ επέκταση προς όλους τους Αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού και στον Στρατό γενικότερα, έχει ήδη σταλεί αρμοδίως υπηρεσιακά στον νομικό σύμβουλο του Γενικού Επιτελείου Στρατού για τα περαιτέρω.

ε.      Όσα δε γράφονται για την προσφορά μου στην ομάδα στο παρελθόν, μάλλον οφείλονται σε άγνοια ή εσκεμμένη λήθη, διότι το 2009 που ο Α.Σ. ΛΑΜΙΑ βρέθηκε ένα βήμα  πριν τη διάλυση πέφτοντας από την Γ΄ Εθνική, μια παρέα αγνών φίλων με μπροστάρηδες τους Μίμη και Γιάννη Χαλβαντζή, Δημήτρη Αμούτζια, Πέτρο Πανόπουλο, Βασίλη Τρέκλα,  ΘύμιοΤσούκαλο, Αλέκο Αλεξίου, Θωμά Κοσμά, Περικλή Κοντέλλα, Βασίλη Καλογερόπουλο, Πάνο Φώσκολο, Γιάννη Συρογιάννη κι εμένα κατεβάσαμε την ομάδα στη Δ΄ Εθνική με ντόπιους ποδοσφαιριστές πού προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς, τη σώσαμε και δεν αφήσαμε να διαλυθεί.

Τέλος με την ευκαιρία να τονίσω στο συντάκτη ότι δεν είμαστε “όλοι το ίδιο”, ότι ο σεβασμός στους φιλοξενούμενους (και δη στους συναδέλφους του) και στους  μεγαλύτερους και οι κανόνες υποδοχής  μαθαίνονται στα σχολεία και στις σχολές δημοσιογραφίας και δεν χρειάζεται να είναι κανείς στρατιωτικός για να τους υπενθυμίζει στους ξεχασιάρηδες ή ανεπίδεκτους…

Ελπίζω τουλάχιστον να έμαθε και να θυμάται  όταν ξεπερνά τα όρια,  να ζητά έστω συγγνώμη.

 

Με εκτίμηση,

Νίκος Τσιλαλής

Προηγούμενο άρθρο Παρουσίαση βιβλίου στη Λαμία
Επόμενο άρθρο Ανίκητος ο Παναγιώτης Στασινός στον αγώνα σκάκι Σιμουλτάνε