Ειδήσεις

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας στο νηστήσιμο «παζαράκι» του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών Φθιώτιδας


Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Ευθύμιος Καραΐσκος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νηστήσιμο φιλανθρωπικό “παζαράκι” του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών Φθιώτιδας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η φιλανθρωπία στις ημέρες μας δεν είναι μέσο κοινωνικής προβολής αλλά ούτε και εκδήλωσης. Το φιλανθρωπείν είναι μια απόλυτη αναγκαιότητα.

Θα έλεγα ότι… σχεδόν επιβάλλεται ! Επιβάλλεται από όλους όσους πιστεύουμε στην ανθρώπινη αξία, από όλους όσους θεωρούμε ως μέγιστο αγαθό -όχι μόνο απλά την επιβίωση- αλλά κυρίως την αξιοπρεπή διαβίωση του διπλανού μας, του κάθε συνανθρώπου μας.

Στην Ελλάδα του 2017 όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και υπόσταση ευτελίζεται σε πολλές περιπτώσεις στο όνομα της οικονομικής κρίσης, προσπάθειες σαν την σημερινή του Πνευματικού Κέντρου Ρουμελιωτών αξίζουν κάθε προβολής, συνέχειας αλλά και μίμησης από όλους μαζί και από τον καθένα μας ξεχωριστά.

Οι επερχόμενες Άγιες ημέρες του Πάσχα δεν θα πρέπει να είναι η αιτία αλλά η αφορμή. Η αφορμή για να θυμηθούμε ότι πάνω απ’ όλα… πάνω από την σκληρή και μίζερη πραγματικότητα… Είμαστε άνθρωποι ! Ο Πλάτωνας είχε πει μερικές χιλιάδες χρόνια πριν… “Είναι αδύνατο να βελτιωθεί ο κόσμος αν πρώτα δεν βελτιωθεί ο άνθρωπος”.

Αν θέλουμε λοιπόν να βελτιωθούμε ως χώρα, ως περιφέρεια, ως νομός και ως πόλη, ας το κάνουμε ξεκινώντας πρώτα από την βελτίωση των συνθηκών που ζει σήμερα ο διπλανός μας.»

Προηγούμενο άρθρο Πασχαλινό Bazaar από το Σύλλογο ΑμεΑ Ν. Φθιώτιδας
Επόμενο άρθρο Ερώτηση Χρ. Σταϊκούρα για τα προβλήματα λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού