Ειδήσεις

Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφικού και αρχειακού υλικού για τον εορτασμό των 80 χρόνων από την ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου


Με την έκθεση φωτογραφικού και αρχειακού υλικού με τίτλο: «Επιχείρηση Γοργοπόταμος. Το μεγαλύτερο σαμποτάζ της Αντίστασης» ξεκίνησαν οι επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 80 χρόνων από το μεγαλύτερο και εμβληματικότερο σαμποτάζ του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα, την ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου. Το απόγευμα του Σαββάτου στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Λαμιέων πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης αποτυπώνοντας με φωτογραφικό υλικό, ντοκουμέντα και αρχειακό υλικό τα ιστορικά γεγονότα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, της εθνικής ομοψυχίας, της ενότητας και της πάλης κατά των κατακτητών.

Οι εκδηλώσεις για την 80η επέτειο συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμος Λαμιέων, σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Τμήμα Φθιώτιδας και το Σωματείο «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης», σε μια ανάγλυφη καταγραφή μέσα από τον φωτογραφικό φακό της εποχής τα συγκλονιστικά γεγονότα από τις δυνάμεις της Εθνικής Αντίστασης (ΕΛΑΣ και ΕΔΕΣ) και τους βρετανούς σαμποτέρ.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών πατέρας Νεόφυτος Ραφαηλίδης, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων Γιώργος Κυροδήμος, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπεσλεμές, η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού Ευμορφία Ρουποτιά, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Παπανικολάου, ο πρώην Βουλευτής Φθιώτιδας Θανάσης Μιχελής, ο τέως Δήμαρχος Γοργοποτάμου Παναγιώτης Σπαθούλας, η Δρ Βασιλική Λάζου, πρόεδρος του Σωματείου «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης», ο Λεωνίδας Κωστόπουλος, αντιπρόεδρος του Σωματείου «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης» και Παρασκευάς Φούντας, μέλος του Σωματείου «Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης», η Σοφία Βακιρτζηδέλη, προϊσταμένη Γενικών Αρχείων του Κράτους – Τμήμα ΓΑΚ Φθιώτιδας καθώς και αρκετοί επισκέπτες.

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημερωτική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη - Την πλήρη στήριξη του δηλώνει ο Δήμος Λαμιέων
Επόμενο άρθρο Με επισημότητα γιορτάστηκε στη Λαμία η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων – Το μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου