Ειδήσεις

Με επισημότητα γιορτάστηκε στη Λαμία η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων – Το μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου


Με υπερηφάνεια και συγκίνηση γιορτάστηκε και στην πόλη της Λαμίας η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με τις τοπικές αρχές αλλά και το προσωπικό του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας να τιμούν την ημέρα για την συμβολή τους στην ασφάλεια και την ακεραιότητα της πατρίδας.

Το πρωί στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό τελέστηκε δοξολογία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμέων, με την παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών, πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών του τόπου και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στη συνέχεια ακολούθησε πομπή στον Ανδριάντα του Εύζωνα Πολεμιστή στην Πλατεία Πάρκου όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Το Δήμο Λαμιέων εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Κυροδήμος.

Σε μήνυμα του για τη σημερινή ημέρα ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος δήλωσε χαρακτηριστικά: «…Η 21η Νοεμβρίου είναι ημέρα μεγάλης γιορτής για τον ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Εορτάζουμε σήμερα τα Εισόδια της Θεοτόκου, και παράλληλα τιμούμε τις Ένοπλες Δυνάμεις για την προσφορά τους στο Έθνος.

Στη μακραίωνη και τη γεμάτη αγώνες ιστορία του τόπου μας, η ελευθερία της Πατρίδας και η πίστη της Ορθοδοξίας, αποτέλεσαν έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες και βαθιά ριζωμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Αποτίουμε φόρο τιμής στη μνήμη των υπερασπιστών της πατρίδας μας που έχουν χαρίσει τις πιο λαμπρές σελίδες δόξας στην ιστορία του τόπου μας και που μας δίνουν δύναμη και μας γεμίζουν πίστη ότι η χώρα μας μπορεί να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις και τις απειλές με τις οποίες είναι σήμερα αντιμέτωπη.

Χρόνια πολλά σε όλους!» κατέληξε το μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων.

 

Προηγούμενο άρθρο Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφικού και αρχειακού υλικού για τον εορτασμό των 80 χρόνων από την ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου
Επόμενο άρθρο Μουσικοχορευτική παράσταση για τις Αλησμόνητες Πατρίδες από τον Όμιλο Χορού και Πολιτισμού Λαμίας «Χορόπολις» και το Δήμο Λαμιέων