Ειδήσεις

Hercules Mountain Marathon : Πρόγραμμα διοργάνωσης 2021


Με τις όποιες δυσκολίες και της φετινής χρονιάς, έγινε μια μεγάλη προσπάθεια, έτσι ώστε να σας προσφέρουμε τρεις υπέροχες διαδρομές, στα μονοπάτια της Οίτης.
Πρωταρχικός στόχος, κάθε χρονιάς, είναι η ασφάλεια αγωνιζομένων και συντελεστών της διοργάνωσης και για αυτό το λόγο, ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, προσαρμοστήκαμε  στις απαιτήσεις που δημιουργήθηκαν από την Πανδημία.
Στην προσπάθεια αυτή, θα θέλαμε και τη δική σας συμβολή, τηρώντας το πρόγραμμα και τις οδηγίες που σας έχουν σταλεί, μέσα από αυτή την επικοινωνία. Τις επόμενες μέρες, θα σας έρθει ηλεκτρονικά ειδικό ερωτηματολόγιο, σχετικά με την κατάσταση της υγείας σας, καθώς και η δυνατότητα, να μας στείλετε το πιστοποιητικό που διαθέτετε, για τη συμμετοχή στους αγώνες.
Σας περιμένουμε, όλες και όλους, για έναν ασφαλή αγώνα, στην καταπράσινη Οίτη !

Το πρόγραμμα των αγώνων της Οίτης, καθώς και το επικαιροποιημένο Πρωτόκολλο διεξαγωγής, λόγω Covid:

Σάββατο 25/09

 

15:00 Άνοιγμα γραμματείας στο ξενοδοχείο «Αλεξάκης» στα Λουτρά Υπάτης

19:00 Λήξη Γραμματείας στα Λουτρά Υπάτης

20:00 Αθλητικό PastaParty ,   στην πλατεία Υπάτης

20:30 Έναρξη τεχνικών ενημερώσεων των αγώνων, στην πλατεία της Υπάτης. Λόγω των υγειονομικών περιορισμών και για λόγους προφύλαξης της δημόσιας υγείας, οι τεχνικές ενημερώσεις, θα γίνουν σε ανοιχτό χώρο της πλατείας Υπάτης, τηρώντας τις αποστάσεις.

Επίσης, το διάστημα, από 20:00 εώς 22:00, θα λειτουργεί εκ νέου Γραμματεία για την παραλαβή αριθμών, στην Πλατεία της Υπάτης, παράλληλα με το PastaParty και τις τεχνικές ενημερώσεις

*Από τις 14:00 έως τις 19:00, θα γίνεται διενέργεια δωρεάν RapidTest, για όσες και όσους δεν το  έχουν πραγματοποιήσει. Η κινητή υγειονομική μονάδα, του τμήματος Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής και Πολιτικής Προστασίας,  θα βρίσκεται στον χώρο της Γραμματείας και θα πραγματοποιεί τα τεστ, σε αθλητές και εθελοντές της διοργάνωσης.

 

Κυριακή 26/09

07:00-07:30 Γραμματεία στην πλατεία Υπάτης

08:00 Εκκίνηση Μαραθωνίου «Ηρακλή»

08:30 Εκκίνηση αγώνα 16,2χλμ «Ελλέβορος»

09:00 Εκκίνηση αγώνα 6,2χλμ «Φαρμακίδες»

11:00 Απονομές αγώνα 6,2χλμ «Φαρμακίδες»

12:30 Απονομές αγώνα 16,2χλμ «Ελλέβορος»

12:40 Άφιξη πρώτων αθλητών Μαραθωνίου

16:00 Απονομές αγώνα 42,3χλμ «Ηρακλής»

18:00 Λήξη εκδηλώσεων

 

Πρωτόκολλο τέλεσης αγώνων Hercules Mountain Marathon

Η οργανωτική επιτροπή του HerculesMountain Marathon, λόγω της υγειονομικής κρίσης και των συνεπειών που αυτή είχε, προσαρμόζει όλα τα στάδια της προετοιμασίας και της τέλεσης των αγώνων, σε ένα πρωτόκολλο που θα εγγυάται στο μέγιστο δυνατό βαθμό, την υγιεινή και ασφάλεια όλων των συντελεστών.

Οι τρεις διαδρομές της δέσμης Ορεινών αγώνων της Οίτης, HerculesMountainMarathon42.3 klm, EllevorosHalf Marathon16.2 klm και FarmakidesTrailRace 6.7klm, εκτείνονται στις πλαγιές του μυθικού βουνού του Ηρακλή, με διαφορά μιας ώρας στην εκκίνηση η μία διαδρομή από την άλλη, αλλά και τμηματικές εκκινήσεις για κάθε αγώνα, για την αποφυγή συνωστισμού.

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει συγχρωτισμός στον χώρο που τελούνται οι αγώνες, εστιάζουμε σε όλα τα υπόλοιπα στάδια, προετοιμασίας και διεκπεραίωσης της διοργάνωσης, όπου απαιτείται η κατ΄ ελάχιστον δια ζώσης επαφή, των συντελεστών των αγώνων με τους αθλητές.

Αναφέρονται παρακάτω, όλα τα στάδια κατά τα οποία, απαιτείται η λήψη ειδικών μέτρων προστασίας, τόσο για τους αθλητές, όσο και για τα μέλη της διοργάνωσης, τους εθελοντές και το κοινό.

 

Τεχνικά θέματα:

Όρια πλήθους συμμετοχών ανά αγώνα.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων, για τη φετινή διοργάνωση και για τον κάθε ένα από τους τρεις αγώνες, ορίζεται στους 150 αθλητές-τριες.

 

Διαδικασία εγγραφών

Οι εγγραφές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά και η λήξη τους ορίζεται στη μία ( 1 ) εβδομάδα πριν τους αγώνες, για την ομαλή και έγκαιρη παράδοση στους συμμετέχοντες. Εγγραφές την ημέρα των αγώνων, ΔΕΝ θα γίνονται δεκτές, για την αποφυγή συνωστισμού.

 

Διαδικασία διανομής αριθμών στους αθλητές

Η παράδοση των αριθμών συμμετοχής, θα γίνεται τμηματικά κατά την περίοδο των εγγραφών από αυτόματο μηχάνημα παράδοσης, για την αποφυγή συνωστισμού στη γραμματεία την ημέρα των αγώνων. Για όσες και όσους, δεν είναι εφικτή η παραλαβή από το αυτόματο μηχάνημα, θα υπάρχει η δυνατότητα, να γίνεται από τη γραμματεία, σε ένα διευρυμένο ωράριο, το Σάββατο παραμονή των αγώνων και την Κυριακή το πρωί, τηρώντας πάντα τους κανόνες ( αποστάσεις και χρήση μάσκας η οποία θα διατίθεται από τη διοργάνωση, δωρεάν ).

 

Προαγωνιστικό γεύμα αθλητών

Το προαγωνιστικό γεύμα των αθλητών, θα γίνει σε ανοιχτό χώρο, στην Πλατεία της Υπάτης, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Το γεύμα που θα δοθεί στους φιλοξενούμενους, θα είναι τυποποιημένο σε συσκευασία μιας χρήσης, το οποίο θα παίρνει ο καθένας μόνος του. Οι εθελοντές της διοργάνωσης, θα βρίσκονται εκεί, για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας και για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

 

Διαδικασία εκκινήσεων

Ο Χώρος της εκκίνησης θα είναι οριοθετημένος, για την αποφυγή εισόδου σε οποιονδήποτε, πλην των αθλητών και των ανθρώπων της διοργάνωσης. Οι  εκκινήσεις  των τριών  αγώνων θα είναι τμηματικές, με διαφορά μισής ώρας  ο καθένας. Για κάθε αγώνα, θα γίνονται τμηματικές εκκινήσεις, σε block μέχρι 50 ατόμων, με διαφορά 10 λεπτών  το  κάθε ένα.  Αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων, 2 μέτρα προς κάθε κατεύθυνση. Με δεδομένο ότι  γίνεται ατομική ηλεκτρονική χρονομέτρηση, θα υπάρχει η δυνατότητα ατομικών εκκινήσεων, κατά την προσέλευση των αθλητών-τριών, ελαχιστοποιώντας έτσι τον συγχρωτισμό πολλών ατόμων, την ίδια στιγμή.

 

Τρόπος λειτουργίας των σταθμών υποστήριξης

Τα παρεχόμενα τρόφιμα και νερά στους σταθμούς τροφοδοσίας όλων των αγώνων, θα είναι τυποποιημένα και θα λαμβάνονται από τους ίδιους τους αθλητές, χωρίς τη μεσολάβηση εθελοντών. Για οποιοδήποτε τρόφιμο, μη συσκευασμένο, το σερβίρισμα θα γίνεται από τον εθελοντή του σταθμού, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ( γάντια και μάσκα ). Οι εθελοντές θα βρίσκονται εκεί, για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας και για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των συμμετεχόντων.

 

Διαδικασία απονομών

Ομαδικές απονομές δεν θα γίνουν.

Με τον τερματισμό των νικητών, κάθε κατηγορίας, θα γίνεται και η παραλαβή του επάθλου ατομικά, αποφεύγοντας έτσι τον συνωστισμό

 

Θεατές – συνοδοί αθλητών

Η εκκίνηση και ο τερματισμός, γίνονται στην πλατεία της Υπάτης, με άνετο χώρο, ενώ η τμηματική εκκίνηση, σε συνδυασμό με το εύρος των αγώνων, αποκλείουν τον συνωστισμό πολλών ατόμων, την ίδια στιγμή. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων , ( 150 ανά αγώνα ) που έχει οριστεί για τη φετινή διοργάνωση, μοιράζεται σε ένα διάστημα οκτώ ωρών, ( από τις 10:00, για τη μικρότερη διαδρομή έως τις 18:00 για τον Μαραθώνιο) και είναι η εγγύηση για έναν ασφαλή τερματισμό.

 

Υγειονομικά μέτρα:

Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες, έχουν όσες και όσοι, έχουν αποδεχτεί τους όρους της διοργάνωσης, όπως αυτοί προβλέπονται από την προκήρυξη αλλά και τους ειδικούς όρους, για την αποφυγή μετάδοσης του ιού. Ειδικά για τη φετινή διοργάνωση και σύμφωνα με τα έως  τώρα ισχύοντα, θα είναι απολύτως απαραίτητο, ένα από τα παρακάτω:

1) Πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού.

2) Τεστ PCR τελευταίων 48 ωρών.

3) Rapid test τελευταίων 48 ωρών.

5) Πιστοποιητικό νόσησης.

Διευκρινίζουμε εδώ, ότι, η χρήση αποτελέσματος αρνητικού Self Test, δεν είναι αποδεκτή.

Για όσες και όσους, δεν πληρούν κάποια από τις παραπάνω προϋποθέσεις, θα υπάρχει δυνατότητα διενέργειας Rapid Test, δωρεάν, από κινητή υγειονομική μονάδα του Δήμου Λαμιέων, την παραμονή των αγώνων, σε ώρες που θα ανακοινωθούν έγκαιρα.

Οι παραπάνω προϋποθέσεις συμμετοχής στους αγώνες, ισχύουν και για τους εθελοντές της διοργάνωσης, σε όλα τα επίπεδα ( Σταθμοί, Γραμματεία, υποδοχή, κλπ ).

Για την καλύτερη καταγραφή και ιχνηλάτηση , θα συμπληρώνεται κατά την εγγραφή, υγειονομικό ερωτηματολόγιο online ως υπεύθυνη δήλωση για την βεβαίωση της καλής υγείας των συμμετεχόντων πριν τον αγώνα  αλλά και για τις επόμενες πέντε ημέρες από τον αγώνα,

Σε όλους τους χώρους της διοργάνωσης ( Γραμματεία, τερματισμούς, σταθμούς ανεφοδιασμού κλπ ) και για ολόκληρο το διάστημα του διήμερου των αγώνων, θα υπάρχουν με ευθύνη της διοργάνωσης, αντισηπτικά και μάσκες μιας χρήσης, με δωρεάν παροχή προς αθλητές και εθελοντές.

Οι αγώνες, διοργανώνονται με την υποστήριξη του δήμου Λαμιέων, για 15η συνεχόμενη χρονιά και πάντα, με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε αθλητές, εθελοντές αλλά και τοπική κοινωνία. Δέσμευσή μας, είναι να κάνουμε το ίδιο και φέτος, προσαρμόζοντας τις ανάγκες της διοργάνωσης, στην ανάγκη διαφύλαξης της δημόσιας υγείας.

Για το λόγο αυτό, πέρα από τα μέτρα που έχουν ληφθεί, παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας και είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε αλλαγή κριθεί απαραίτητη, για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.

 

Με εκτίμηση

Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας “Τραχίνα”

Η Οργανωτική Επιτροπή

Προηγούμενο άρθρο Φθορές στην παιδική χαρά της Κοινότητας Σπαρτιάς
Επόμενο άρθρο Υποβολή αιτήσεων εγγραφής στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Λαμιέων εκτός προγράμματος ΕΣΠΑ