Ειδήσεις

2,5 εκατομμύρια ευρώ σε οδικές παρεμβάσεις στη Στερεά Ελλάδα


Στην ανακοίνωση τεσσάρων νέων  έργων που αφορούν στην αντιμετώπιση των κατολισθήσεων και τον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου, προχώρησε σήμερα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Πρόκειται για έργα προϋπολογισμού 2,5εκατ. ευρώ και περιλαμβάνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις για την δημιουργία συνθηκών ασφαλούς διέλευσης και κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία της Στερεάς Ελλάδας.

Μιλώντας για τα έργα, ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε ότι πρόκειται για αναγκαίες και σημαντικές παρεμβάσεις για να αλλάξουν οι συνθήκες στην Στερεά Ελλάδα.

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την εγκατάλειψη δεκαετιών και να προχωρήσουμε στον εκσυγχρονισμό των δρόμων που χρησιμοποιούν καθημερινά οι πολίτες και οι επισκέπτες μας» επισήμανε.

Αναλυτικά τα έργα:

  1. Συντήρηση και βελτίωση του οδοστρώματος , κατασκευή τάφρων, τοποθέτηση πινακίδων, διαγράμμιση και κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας. Προϋπολογισμός έργου: 1.550.000ευρώ.
  2. Συντήρηση και βελτίωση τμημάτων της Νέας Εθνικής Οδού Ιτέας-Αντιρρίου, στην Π.Ε. Φωκίδας. Η συγκεκριμένη οδός παρουσιάζει ρηγµατώσεις και καθιζήσεις στο οδόστρωμα, λόγω παλαιότητας. Για τους λόγους αυτούς επιβάλλεται η αποκατάσταση του οδοστρώματος. Οι παρεμβάσεις προβλέπουν: Ασφαλτικές εργασίες, αντικατάσταση πινακίδων,  τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας. Προϋπολογισμός έργου: 450.000ευρώ.
  3. Εκτέλεση εργασιών για την αποκατάσταση ζημιών, λόγω κατολισθήσεων στην Εθνική Οδό Λαμίας- Καρπενησίου και συγκεκριμένα σε τμήματα  της, μετά την Τοπική Κοινότητα  Αγ. Γεωργίου, στη Φθιώτιδα.Ο προϋπολογισμός του έργου, ανέρχεται στο ποσό των  300.000,00ευρώ  και προβλέπουν την  ανακατασκευή τμημάτων του δρόμου και κατασκευή στηθαίων ασφαλείας.
  4. Παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των κατολισθήσεων στον οδικό άξονα Αταλάντης-Καλαποδίου στην Φθιώτιδα, προϋπολογισμού 200.000ευρώ που προβλέπουν καθαρισμό της επιφάνειας των ενδιάμεσων πλατφορμών του πρανούς και κατασκευή τριπλών κλιμακωτών συρματοκιβωτίων.
Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη Ιατρικού Συλλόγου Ν. Φθιώτιδος στο Γηροκομείο Στυλίδος
Επόμενο άρθρο Συλλογή ειδών από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας