Ειδήσεις

Όλοι στην συγκέντρωση την Παρασκευή 3 Μάρτη στην πλ. Πάρκου στις 7:00 μ.μ.


Αυτές τις ώρες όλη η χώρα θρηνεί με την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες. Εκφράζουμε για άλλη μια φορά τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ανάρρωση στους τραυματίες.

Μαζί με τον πόνο και  τα δάκρυα στην καρδιά μας συνυπάρχει η οργή και η αγανάκτηση, και ένα ΓΙΑΤΙ που υπάρχει στα χίλια όλων μας.

ΓΙΙΑΤΙ το 2023, με τέτοια εξέλιξη της τεχνολογίας,  τραίνα να συγκρούονται μεταξύ τους με τραγικά αποτελέσματα.

Το γιατί και ποιος φταίει για μας είναι καθαρό και αυτή η ουσία δεν πρέπει να συγκαλυφθεί.

ΦΤΑΙΕΙη πολιτική  της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης και των σιδηροδρόμων για να τσεπώνουν οι εταιρείες χρήμα σε βάρος των συμφερόντων και της ζωής του λαού.

ΦΤΑΕΙ η πολιτική υπεράσπισης των κερδών των πολυεθνικών, των επενδυτών και όσων λυμαίνονται υποδομές που έχει ακριβοπληρώσει ο λαός. Είναι η πολιτική που θέτει προτεραιότητα το ΚΕΡΔΟΣ των λίγων και όχι την ασφάλεια της ίδιας της ζωής με συγκεκριμένα και αναγκαία μέτρα.

Αυτήν την πολιτική υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις και είναι υπεύθυνες. Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες για το τραγικό συμβάν που δεν μπορούν να κρυφτούν.

 

Καμιά συγκάλυψη για το έγκλημα

 

Να απολογηθούν τώρα όλοι αυτοί που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση. Όλες οι κυβερνήσεις που απαξίωσαν τα έργα υποδομής αντί να τα ολοκληρώσουν.

Αυτοί που κάναν ότι δεν άκουσαν τις αγωνιώδης προειδοποιήσεις των εργαζομένων για όλα τα παραπάνω, και φωνάζανε «για το δυστύχημα που έρχεται».

Με την οργάνωση του αγώνα μας μπορούμε να παρέμβουμε  καθοριστικά ώστε όχι μόνο να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες στην αντιλαϊκή πολιτική και τους εκφραστές της, αλλά κυρίως για να μην σακατεύεται κανείς και χάνει τη ζωή του στον 21ο αιώνα για τα κέρδη μιας χούφτας παράσιτων, που 0αδιαφορούν για τη ζωή και την ευημερία του λαού.

 

Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή κόστος.

 

Όλοι στην συγκέντρωση την Παρασκευή 3 Μάρτη στην πλ. Πάρκου στις 7:00 μ.μ.

Θα προηγηθεί στις 6:30μ.μ. σιωπηρή διαμαρτυρία  στο σταθμό του

ΟΣΕ της Λαμίας

 

Προηγούμενο άρθρο Διακήρυξη Διεθνούς Ανοικτού Διαγωνισμού για την υπηρεσία : Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Προορισμού Δήμου Λαμιέων
Επόμενο άρθρο Διακοπές ρεύματος την Κυριακή (5/3) στον Δήμο Καμένων Βούρλων