Ειδήσεις

“Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι” συνεχίζουμε με έργα και δράσεις για την υποστήριξη ΑμεΑ


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η «Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία», με σύνθημα: «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι», την οποία διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την υποστήριξη της δομής «ΓΕΦΥΡΑ» και σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, πολλούς Παραολυμπιονίκες, Δήμους, Φορείς, Αθλητικούς Συλλόγους της Στερεάς Ελλάδας και Παραρτήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Βασικό χαρακτηριστικό της φετινής εκστρατείας ευαισθητοποίησης ήταν η ακόμη πιο μαζική συμμετοχή συλλόγων, μαθητών, γονέων και συμπολιτών μας στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες και μας έφεραν ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του διπλού στόχου:

  • Να ευαισθητοποιηθεί περαιτέρω η κοινωνία απέναντι στα ΑμεΑ.
  • Να παρακινηθεί κάθε συμπολίτης μας με αναπηρίες, προκειμένου να συμμετάσχει ενεργά σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνεχίζει το έργο της σε αυτή την κατεύθυνση μέσα από τη «ΓΕΦΥΡΑ». Μία πρότυπη δομή κοινωνικής παρέμβασης σε περιφερειακό επίπεδο, που έχει ήδη υλοποιήσει σειρά παρεμβάσεων για την στήριξη των ατόμων με αναπηρία. Μεταξύ αυτών και οι δράσεις:

  • «Πρόσβαση για ΌΛΟΥΣ», για τη χορήγηση ηλεκτροκίνητων αναπηρικών αμαξιδίων σε ανασφάλιστους ΑμεΑ με μόνιμη αδυναμία βάδισης, με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
  • «ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΩ.. άτομα με άνοια», για την παροχή δωρεάν εκπαίδευσης και υποστήριξης φροντιστών ατόμων με άνοια.
  • Παροχή εξοπλισμού φυσικοθεραπείας και ειδικού εξοπλισμού αποκατάστασης, οργάνων γυμναστικής στα Ειδικά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία.
  • Δημιουργία αίθουσας – Εργαστηρίου Πολυμέσων για τη χρήση διαδραστικών μεθόδων διδασκαλίας στα Επαγγελματικά Γυμνάσια – Λύκεια και τα Ειδικά Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
Προηγούμενο άρθρο H Δημοτική Χορωδία Γυναικών Μαλεσίνας στο 3ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Αττικής
Επόμενο άρθρο Με επίσημο προσκεκλημένο ομιλητή τον Μαργαρίτη Σχοινά η Γ.Σ του ΣΒΘΣΕ