Ειδήσεις

Ψηφιακή Διαδραστική Έκθεση Πολιτιστικής Κληρονομιάς Δήμου Στυλίδας


Υπεγράφη τη Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023, η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου με τίτλο «Ψηφιακή Διαδραστική Έκθεση Πολιτιστικής Κληρονομιάς Δήμου Στυλίδας», μεταξύ του Δήμου Στυλίδας και του Ανάδοχου του έργου.

Το έργο αφορά στη διαμόρφωση του χώρου του παλιού δημοτικού σχολείου Αχινού κατά τέτοιον  τρόπο, ώστε να “φιλοξενήσει” την ψηφιακή απεικόνιση των πέντε Ιστορικών Μονών του Δήμου Στυλίδας.

Η Δήμαρχος Στυλίδας δήλωσε σχετικά:

«Ο Δήμος Στυλίδας μπαίνει δυναμικά στον κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας, ανοίγει νέους δρόμους προβολής και επικοινωνίας και δημιουργεί ένα συναρπαστικό περιβάλλον για μικρούς και μεγάλους.

Με την υπογραφή της παρούσας σύμβασης το ψηφιακό κέντρο  που θα στεγαστεί στο παλιό δημοτικό σχολείο του Αχινού είναι πλέον γεγονός.

Η καταγραφή των κειμηλίων και η μελέτη των πέντε Ιερών Μονών του δήμου μας που θα “φιλοξενηθούν” σε αυτό εκπονήθηκε από τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρήστο Καραγιάννη, μετά από το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψε ο Δήμος Στυλίδας με το Τμήμα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την ψηφιακή απεικόνιση επιμελήθηκε αφιλοκερδώς η καθηγήτρια του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ κ. Νάνσυ Αλωνιστιώτη.

Το όλο έργο φέρει την ευλογία του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, ο οποίος με περισσή φροντίδα από την πρώτη στιγμή αποδέχτηκε την πρόταση της Δημοτικής Αρχής και με εύστοχες παρατηρήσεις συνέδραμε στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση αυτού του εμβληματικού έργου».

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

Προηγούμενο άρθρο Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Η φωτιά έφτασε και στα σπίτια μας
Επόμενο άρθρο ΟΣΕ Α.Ε.: η Πυροσβεστική Υπηρεσία διέταξε την διακοπή δρομολογίων