Ειδήσεις

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, στην 3η Τακτική Συνεδρίασή του, η οποία διεξήχθη στη Θήβα, την Πέμπτη 09 Μαρτίου 2023, αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος, με το οποίο:

  1. Δηλώνει συγκλονισμένο, όπως και όλη η κοινωνία άλλωστε, από την ανείπωτη τραγωδία που επέφερε την απώλεια δεκάδων ζωών, μεταξύ των οποίων πολλοί νέοι άνθρωποι.
  2. Εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται την ταχεία και πλήρη αποκατάσταση της υγείας όσων τραυματίστηκαν.
  3. Κρίνει επιβεβλημένη την πολυεπίπεδη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών, από την Πολιτεία.
  4. Αντιλαμβάνεται και αναγνωρίζει τα αισθήματα πένθους, αλλά και οργής που διακατέχουν την κοινωνία και ιδιαίτερα τη νεολαία του τόπου μας.
  5. Δηλώνει την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι αυτή την εθνική τραγωδία, δίχως καμία ανοχή, αλλά και δίχως να παραχωρηθεί έδαφος σε  φωνές που προάγουν τον κοινωνικό διχασμό.
  6. Απαιτεί –πρωτίστως- να μη χαθεί άλλος χρόνος, να μη χαθεί άλλη ανθρώπινη ζωή!

 

Για το σκοπό αυτό επιβάλλεται:

  • Να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος.
  • Να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις στην ελληνική κοινωνία για τα κενά ασφαλείας και τις παραλείψεις που αναδείχθηκαν με τον πλέον μοιραίο και οδυνηρό τρόπο.
  • Να αποδοθεί δικαιοσύνη και να καταλογιστούν ακριβοδικαίως οι ευθύνες που αναλογούν -σε κάθε επίπεδο- για κάθε τεκμηριωμένο σφάλμα, αβλεψία ή υστέρηση.
  • Άμεσα να ληφθούν όλα τα σύγχρονα μέτρα ασφαλείας των σιδηροδρόμων, που θα προστατεύουν το μέσο και τους επιβαίνοντες, μηδενίζοντας πρακτικά την πιθανότητα ατυχήματος.
  • Να οικοδομηθούν όλες εκείνες οι πολιτικές διασύνδεσης – κατασκευής και διοίκησης υποδομών – που θα μεγιστοποιήσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και θα βοηθήσουν στην εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στην κοινωνία.
  • Να μην υπάρξει εφησυχασμός μέχρι τη διάλυση όλων εκείνων των διαχρονικών παθογενειών, που καθιστούν αναποτελεσματική τη λειτουργία κρατικών υπηρεσιών, δημιουργούν επικίνδυνες συνθήκες και οδηγούν σε δυσάρεστες καταστάσεις έως, όπως εν προκειμένω, και σε εθνικές τραγωδίες.

 

Το παρόν ψήφισμα συνυπογράφουν οι:

  • Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας»
  • Δημήτριος Αναγνωστάκης, επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Στερεά …Υπεροχής!»
  • Κατερίνα Μπατζελή, επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Πατρίδα μας η Στερεά»
  • και οι Ανεξάρτητοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Τάσος Βελισσαρίου, Χρήστος Δούρος, Χριστόφορος Αχινιώτης και Λάμπρος Αντωνίου.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Προηγούμενο άρθρο Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση της εσωτερικής οδοποιίας Κοινότητας Καμένων Βούρλων
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση και οδηγίες για την κακοκαιρία που έρχεται