Ειδήσεις

Ψήφισμα του Δ.Σ. Λαμιέων για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα


Τo Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων δηλώνει την συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων της Καθαριότητας και καλεί την Κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα για την ομαλή λειτουργία των Δήμων, δίνοντας οριστική λύση στο θέμα που έχει προκύψει με τους συμβασιούχους. Απαίτησή του είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η καταβολή των δεδουλευμένων. Το αίτημα των συμβασιούχων για μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου είναι καθ’ όλα δίκαιο, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και μπορούν να πληρωθούν από τα ανταποδοτικά έσοδα των Δήμων.

Η διατήρηση του καθεστώτος εργασιακής ανασφάλειας, ομηρίας και πελατειακών σχέσεων πρέπει να τερματιστεί. Οι απολύσεις και η μείωση του προσωπικού των ΟΤΑ εξυπηρετεί την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων, μεθόδευση που μας βρίσκει αντίθετους. Το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει το έργο και τον ρόλο των εργαζομένων στο τομέα της καθαριότητας, το οποίο θεωρεί πολύ σημαντικό και πρώτης γραμμής για τον Δήμο, τους Δημότες και την πόλη.

Θεωρεί ότι το πρόβλημα στελέχωσης των δήμων δεν λύνεται με συμβάσεις.Οι υπαρκτές πάγιες και διαρκείς ανάγκες στην παρούσα φάση καλύπτονται από προσλήψεις I.Δ.Ο.X. προσωπικού, οι οποίες επιβάλλεται να μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Ζητάει  από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυση των παραπάνω θεμάτων.

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ               ΤΑ ΜΕΛΗ

 

(Ακολουθούν υπογραφές)

Ακριβές Αντίγραφο

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Δ.Σ.

ΖΑΧΑΡΙΑΣ     ΧΑΛΒΑΝΤΖΗΣ

Προηγούμενο άρθρο Στην Καρδίτσα τα «Λευκά Περιστέρια» του ΕΕΕΕΚ Φθιώτιδας
Επόμενο άρθρο Το Seajets Ράλλυ Ακρόπολις σε πρώτο πλάνο