Ειδήσεις

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών ενάντια στην τοποθέτηση πλευρικών σταθμών διοδίων στους κόμβους Σκάλας Αταλάντης και Λιβανατών


Ο Δήμος Λοκρών χωρίζεται από τα μετωπικά και παράπλευρα διόδια Τραγάνας στα δυο γεγονός που «απαγορεύει» στους πολίτες να μετακινηθούν από και προς την περιοχή μας με αποτέλεσμα να επηρεάζεται δυσμενέστατα ο Δήμος μας και να βυθίζεται σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και απόγνωση, σε μια περίοδο που οι υπηρεσίες υποβαθμίζονται με τις καταργήσεις τραπεζών, ταχυδρομείων κ.ο.κ. οι ανάγκες μετακίνησης είναι αυξημένες μεταξύ των δημοτικών ενοτήτων προς την έδρα του Δήμου, την Αταλάντη.

Επιπλέον :

α) Τη χρονική στιγμή, εν μέσω πανδημίας, είναι αναγκαία η γρήγορη και ασφαλής πρόσβαση των πολιτών, μέσω της ΠΑΘΕ, στη πόλη της Λαμίας στο Γενικό Νοσοκομείο της Λαμίας,

β) Σε πολλά σημεία το παράπλευρο δίκτυο είναι ημιτελές, όπως π.χ. στην άνοδο από τις Λιβανάτες προς την Αρκίτσα, στην κάθοδο από κόμβο της Μαλεσίνας προς το Θεολόγο, ενώ διέρχεται μέσα από δύο κοινότητες, την Τραγάνα και το Προσκυνά, με αποτέλεσμα την αυξημένη επικινδυνότητα για τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Επίσης εξαιτίας ανεπαρκών αντιπλημμυρικών έργων στην εθνική οδό (ήδη έχει εγκριθεί χρηματοδότηση για τις αναγκαίες εργασίες της Νέας Οδού) εγκυμονεί κινδύνους για τους μετακινούμενους κατοίκους.

γ)  Εκατοντάδες εργαζόμενοι, μαθητές και συνταξιούχοι μετακινούνται καθημερινά

Με την απόφασή της η ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε, να εκτελέσει το έργο των πλευρικών διοδίων στους κόμβους Αταλάντης και Λιβανατών, θα προκαλέσει τη δυσχέρεια της κυκλοφορίας των οχημάτων, την αύξηση των ατυχημάτων λόγω στενότητας και ακαταλληλότητας των περιφερειακών δρόμων του Δήμου, τη μη στάση του ΚΤΕΛ στους εν λόγω κόμβους για την αποφυγή καταβολής διοδίων κ.α. Η ήδη κακή κατάσταση των οδοστρωμάτων που περιβάλλουν τον Δήμο μας θα γίνει ακόμη χειρότερη και βέβαια θα επηρεαστεί ως προς το δυσμενέστερο η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της περιοχής

Το κόστος επιβάρυνσης από τα μετωπικά διόδια Τραγάνας είναι ήδη αυξημένο, καθώς για μικρή χρήση του αυτοκινητοδρόμου οι Δημότες καταβάλλουν ένα σημαντικό αντίτιμο.

Η κατασκευή των πλευρικών διοδίων θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στη συρρίκνωση της επισκεψιμότητας σε τουριστικές περιοχές του Δήμου μας, καθώς οι εν δυνάμει επισκέπτες θα περιορίσουν την μετάβασή τους εκεί λόγω του κόστους των διοδίων.

Επιπλέον, θα αυξηθεί το κόστος μεταφοράς προϊόντων από και προς τον Δήμο μας για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εντός του Δήμου μας, αφού για τα φορτηγά και μεγάλα φορτηγά θα απαιτείται μεγαλύτερο κόστος.

Η απόφασή λοιπόν στρέφεται ευθέως κατά των δημοτών, των εργαζομένων στον Δήμο μας αλλά και των επαγγελματιών που εδρεύουν σε αυτόν.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους και συναισθανόμενοι το χρέος που έχουμε έναντι των δημοτών, των εργαζομένων και των πολιτών που μετακινούνται στο Δήμο Λοκρών και την ευθύνη μας να υπερασπιστούμε τα αναφαίρετα δικαιώματά τους:

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

  • Εκφράζουμε την έντονη διαφωνία μας με την τοποθέτηση και λειτουργία πλευρικών σταθμών διοδίων στους κόμβους Σκάλας Αταλάντης και Λιβανατών. Για να γίνει αποδεκτή μια τέτοια ενέργεια θα πρέπει πρώτα να καταργηθούν τα μετωπικά διόδια Τραγάνας και να ολοκληρωθεί η κατασκευή των παράδρομων της Εθνικής Οδού, στα όρια του Δήμου Λοκρών.
  • Καλούμε τους αρμόδιους κ.κ. Υπουργούς, όλους τους κ.κ. Βουλευτές της Φθιώτιδας καθώς και τον κ. Περιφερειάρχη, και τους Αντιπεριφερειάρχες να σταθούν αρωγοί στο δίκαιο αίτημά μας και να συμβάλλουν ο καθένας από την πλευρά του.
  • Δηλώνουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας για το συμφέρον των Δημοτών μας και των Πολιτών στο Δήμο Λοκρών.

 

Προηγούμενο άρθρο Βράβευση των αριστευσάντων μαθητών του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας
Επόμενο άρθρο Οι συμμετέχοντες πωλητές Λαϊκής Αγοράς της Δευτέρας 1/3