Ειδήσεις

Χρ. Σταϊκούρας: Συμμετοχή της Ελλάδας στην Ημέρα για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και τη Βιοποικιλότητα


Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας εκπροσώπησε την Ελλάδα, με βιντεοσκοπημένο μήνυμα, στην Ημέρα για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και τη Βιοποικιλότητα (Finance and Biodiversity Day), η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιοποικιλότητα (COP15).

Η Διάσκεψη διεξήχθη από τις 7 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2022 στο Μόντρεαλ του Καναδά, με στόχο τη διαμόρφωση στόχευσης για παγκόσμια δράση έως το 2030 για την ανάσχεση και αντιστροφή της απώλειας βιοποικιλότητας στον πλανήτη. Βασικό μέρος της συζήτησης αποτέλεσε η ευθυγράμμιση των χρηματοοικονομικών ροών με θετικές για το περιβάλλον δράσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, στις 14 Δεκεμβρίου διεξήχθη η θεματική Ημέρα για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα και τη Βιοποικιλότητα,στη διάρκεια της οποίας οκ. Σταϊκούρας, μέσω του βιντεοσκοπημένου μηνύματός του, τόνισε, μεταξύ άλλων, την άμεση αλληλοσύνδεση μεταξύ της κλιματικής αλλαγής και της απώλειας βιοποικιλότητας και επεσήμανε τον ρόλο του χρηματοπιστωτικού συστήματος, και των Υπουργών Οικονομικών ειδικότερα, στην επίτευξη των σχετικών περιβαλλοντικών στόχων.

«Η ανακατεύθυνση των χρηματοοικονομικών ροών είναι απαραίτητη, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την παρούσα κρίση απώλειας βιοποικιλότητας και τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος. Η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση όλων μας υπέρ της ενσωμάτωσης της διάστασης της βιοποικιλότηταςστη λήψη οικονομικών αποφάσεων είναι καίριας σημασίας»,ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών.

 

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο τηςΔιάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιοποικιλότητα (COP15),επιβεβαιώθηκε, μεταξύ άλλων, η πρόθεσηαύξησης της χρηματοδότησης και κινητοποίησης επενδύσεων– σε διεθνές και εγχώριο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του ιδιωτικού τομέα – υπέρ της βιοποικιλότητας.

 

Η Ελλάδα, δυναμικά παρούσα στις διεθνείς συζητήσεις για το Περιβάλλον, στηρίζει τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, προωθεί τις συνεργασίες και λαμβάνει πρωτοβουλίες με στόχο την ενσωμάτωση της αειφορίας στην οικονομική πολιτική και την προώθηση επενδύσεων για την Πράσινη και Ενεργειακή Μετάβαση της χώρας, με όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Προηγούμενο άρθρο Χαρά, χαμόγελα και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους στο Φεστιβάλ Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Η ευτυχία των Χριστουγέννων»
Επόμενο άρθρο Τον Δήμαρχο Καμένων Βούρλων επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας