Ειδήσεις

Χρ. Σταϊκούρας: Επιλύθηκε οριστικά το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Μαρτίνου


Με τη σημαντική και άμεση συνδρομή των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με τον Δήμο Λοκρών, επιλύθηκε οριστικά το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Μαρτίνου.

Συγκεκριμένα, το διατηρητέο ακίνητο όπου στεγάζεται το παλαιό Δημοτικό Σχολείο είχε καταγραφεί στο Κτηματολόγιο, εκ παραδρομής, ως αγνώστου ιδιοκτήτη, παρόλο που σύμφωνα με τη νομοθεσία θα έπρεπε να καταγραφεί, ως ανήκον στην κυριότητα του Δήμου.

Η Κτηματική Υπηρεσία Φθιώτιδας, κατόπιν αίτησης του Δήμου Λοκρών και λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν προβάλλονται δικαιώματα του Δημοσίου ή τρίτων επί του ακινήτου, προέβη στη διόρθωση της πρώτης κτηματολογικής εγγραφής και στην καταχώριση του δικαιώματος κυριότητας του Δήμου επί του ακινήτου, παρέχοντας τη ρητή συναίνεση που προβλέπεται από την παρ. 2 του άρθρου 49 του ν. 4821/2021.

Με τον τρόπο αυτό, και εντός του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, κατέστη δυνατή η διόρθωση ενός πρόδηλου σφάλματος στο κτηματολόγιο, χωρίς να απαιτείται η αναμονή ολοκλήρωσης των χρονοβόρων δικαστικών διαδικασιών.

Η άμεση ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας κατέστησε εφικτή την εμπρόθεσμη ένταξη του έργου της αναβάθμισης του διατηρητέου ακινήτου, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατομ. ευρώ, στα χρηματοδοτούμενα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, με σκοπό τη δημιουργία συνεδριακού και επιμορφωτικού χώρου, όπως είχε ανακοινώσει ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στις 12 Ιουλίου 2022.

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα την ελληνική περιφέρεια και την Π.Ε. Φθιώτιδας με σημαντικά έργα που θα προωθήσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.

Προηγούμενο άρθρο Η ISOMAT χορηγός του 1ου Building Materials Forum!
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Στυλίδας