Ειδήσεις

Χρ. Σταϊκούρας: Ανατίθεται στον ΕΛΓΑ η υλοποίηση μέτρων υπέρ των παραγωγών της χώρας


Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κάνει δηλώσεις στον Τύπο για την εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, Αθήνα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Σε συνέχεια της ΚΥΑ με την οποία καθορίζονται οι διαδικασίες αποζημίωσης φυτικού κεφαλαίου από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός», από τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, εκδόθηκαν ακόμη δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, με τις οποίες καθορίζονται διαδικασίες κρατικών οικονομικών ενισχύσεων σε παραγωγούς από τον ΕΛΓΑ.

Ειδικότερα, ανατίθεται στον ΕΛΓΑ η υλοποίηση μέτρων υπέρ των παραγωγών της χώρας που οι γεωργοκτηνοτροφικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν:

Α) Κατά τη διάρκεια των πλημμυρικών φαινομένων στην Π.Ε. Φθιώτιδας στις 10 – 12 Δεκεμβρίου 2021, και αφορούν τις δημοτικές κοινότητες Κόμμα, Κωσταλέξι, Λαμία, Ροδίτσα, Σταυρό και Φραντζή για τον Δήμο Λαμιέων, και Γραμμένη για τον Δήμο Μακρακώμης.

Β) Από πυρκαγιές το έτος 2021, που αφορά τις δημοτικές κοινότητες Καμένων Βούρλων και Μενδενίτσας του Δήμου Καμένων Βούρλων.

Για τις σχετικές διαδικασίες, οι δικαιούχοι αγρότες θα ενημερωθούν από τις Υπηρεσίες του ΕΛΓΑ.

Με τις αναφερόμενες τρεις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, η Κυβέρνηση αποδεικνύει πως κινείται συστηματικά και μεθοδικά, παρέχοντας ουσιαστική και πιο ταχεία στήριξη σε συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Προηγούμενο άρθρο Μονοδρόμηση οδού Ασκληπιού
Επόμενο άρθρο Ευρεία επίσκεψη στο ορυχείο λιγνίτη της ΛΑΡΚΟ