Ειδήσεις

Χρηματοδότηση ύψους 1 εκατομμύριου ευρώ για τους ΤΟΕΒ λόγω «Ιανού»


Με πρωτοβουλία του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα νέα τηλεδιάσκεψη, με συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας κ. Θανάση Καρακάντζα, και των Προέδρων των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Φθιώτιδας.

Υπενθυμίζεται πως οι ΤΟΕΒ μετά τη θεομηνία του «Ιανού» και τις καταστροφικές συνέπειές του, κατέστησαν, σχεδόν στο σύνολό τους, την εξυπηρέτηση των χρηστών των δικτύων του μη εφικτή.

Κατά τη διάρκεια της συνεχούς επικοινωνίας με τους ΤΟΕΒ, αναδείχθηκε η ανάγκη ενδεχόμενης επιπλέον χρηματοδότησης, σε συνέχεια της ενίσχυσης των 2 εκατομμυρίων ευρώ, όπως είχε ανακοινωθεί από τον Υπουργό Οικονομικών στις 27.11.2020, στο πλαίσιο ενίσχυσης των πληγέντων ΤΟΕΒ ανά τη χώρα, καθώς, μεταξύ άλλων, ο χρόνος αποκατάστασής τους κρίνεται άμεσος, ενόψει της άρδευσης κατά την εαρινή περίοδο, που κατά τόπους έχει ξεκινήσει.

Η Κυβέρνηση, αποδεικνύοντας εκ νέου την έμπρακτη στήριξή της στον πρωτογενή τομέα, δρομολογεί άμεσα νέα χρηματοδότηση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Προηγούμενο άρθρο Έτοιμοι να επαναλειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λοκρών
Επόμενο άρθρο Οι συμμετέχοντες πωλητές Λαϊκής Αγοράς της Δευτέρας 17/05/2021