Ειδήσεις

Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Κεντρικής Εύβοιας


 Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την απόφαση ένταξης της Πράξης: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΧΥΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ» στο «ΠΠΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2021-2025» και στον Άξονα Προτεραιότητας: «Διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων».

Σκοπός της πράξης είναι η κατασκευή των απαιτούμενων έργων για την έντεχνη αποκατάσταση του υφιστάμενου Χ.Υ.Τ.Α. Κεντρικής Εύβοιας.Η πράξη περιλαμβάνει τα ακόλουθα υποέργα:

  • Κατασκευή περιμετρικά του ενεργού Χ.Υ.Τ.Α. έργων αντιστήριξης

(π.χ. συρματοκιβώτια, τοίχος αντιστήριξης).

  • Έργα διαχείρισης όμβριων υδάτων.
  • Παρεμβάσεις όπου απαιτηθούν στο υφιστάμενο δίκτυο διαχείρισης βιοαερίου.
  • Έργα τελικής κάλυψης, φύτευσης-άρδευσης.

Επίσης περιλαμβάνει δυνητικά (με επιλογή του κυρίου του έργου ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας) και με το σύστημα της προαίρεσης, ειδικό τοιχίο αντιστήριξης. Με τα έργα τελικής αποκατάστασης θα εξασφαλιστεί η δραστική μείωση και ο έλεγχος όλων των εκπεμπόμενων ρύπων από το Χ.Υ.Τ.Α. Κεντρικής Εύβοιας.

Η πράξη χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ). Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 7.007.205,52 ευρώ και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη σε 3.204.612,06 ευρώ.

 

«Εξασφαλίζουμε πόρους από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης για να αποκατασταθεί, όπως πρέπει ο ΧΥΤΑ Κεντρικής Εύβοιας και να εκμηδενιστούν οι αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις για τη συνοικία της Χαραυγής και όλη την πόλη της Χαλκίδας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε: «Παραμένουμε στο πλευρό του ά βαθμού αυτοδιοίκησης και στηρίζουμε τις αποφάσεις των Δημάρχων της Στερεάς Ελλάδας για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων».

Προηγούμενο άρθρο Αγιασμός στο ανακαινισμένο Δημοτικό Ωδείο Αταλάντης
Επόμενο άρθρο Διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης μέσω ΤΕΒΑ πραγματοποιήθηκε σε Καμένα Βούρλα και Μώλο