Ειδήσεις

Χρηματοδοτήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε τις ακόλουθες αποφάσεις ένταξης πράξεων του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας: «Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς»:

  1. «Μελέτη ωρίμανσης του έργου: Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικού Καταστήματος Ελάτειας του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 12.613,64 ευρώ.
  2. «Μελέτη ωρίμανσης του έργου: ‘Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημοτικού Καταστήματος Κάτω Τιθορέας». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 12.613,64 ευρώ.
  3. «Μελέτη ωρίμανσης του έργου: Ενεργειακή Αναβάθμιση Γυμνασίου – Λυκείου Ελάτειας του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 26.870,75 ευρώ.
  4. «Μελέτη ωρίμανσης του έργου: Ενεργειακή Αναβάθμιση Γυμνασίου – Λυκείου Κάτω Τιθορέας του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 26.754,92 ευρώ.

«Συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας και κάνουμε το πρώτο βήμα για να υλοποιηθούν οι στοχευμένες δράσεις της δημοτικής αρχής», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε: «Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας μας, ο Δήμος θα εκπονήσει πλέον τις αναγκαίες μελέτες, προκειμένου να υλοποιηθούν τα αντίστοιχα έργα εξοικονόμησης ενέργειας δημόσιων κτιρίων».

 

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για το πρόγραμμα επιδότησης της δόσης στεγαστικών δανείων
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα επισκέψεων του Χρήστου Σταϊκούρα το Σάββατο 29 Απριλίου