Ειδήσεις

Χαλκίδος Χρυσόστομος: Η καρδία όλης της Ελλάδος σήμερα χτυπά στην όμορφη Λαμία


Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους επιχειρηματιών και κόσμου από όλη την Στερεά Ελλάδα τελέσθηκαν απόψε τα Εγκαίνια της «Lamia Expo Central  Greece Trade Event» στον χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας στην είσοδο της πόλης.

Ευρισκομένου του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στην Αθήνα, λόγω των συνοδικών του υποχρεώσεων, τον αγιασμό των Εγκαινίων τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αρχιμ. π. ΕφραίμΤριανταφυλλόπουλο και τον Άγιο Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτ. π. Νεόφυτο Ραφαηλίδη.

Στην Ακολουθία του Αγιασμού έψαλε χορός μαθητών του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως υπό τον Πρωτοψάλτη και Καθηγητή κ. Σεραφείμ Κυρίτση.

Στο εναρκτήριο καλωσόρισμα των παρευρισκομέμων αναγνώσθηκε επιστολή του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών προς τον Πρόεδρο της Πανελληνίου Έκθέσεως Λαμίας κ. Λεωνίδα Κωστόπουλο, όπου ο Σεβασμιώτατος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αξιότιμε κ. πρόεδρε,

Με ιδιαίτερη χαρά έλαβα την από 7/6/2023 πρόσκλησή σας για την τέλεση των εγκαινίων της «Lamia Expo Central  Greece Trade Event», που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας στις 14 Ιουνίου 2023.

Ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την περιοχή μας στο οποίο συμμετέχει ενεργά και η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος τόσο με το περίπτερο, το οποίο ευγενώς μας παραχωρήσατε, όσο και με την πραγματοποίηση ενημερωτικής εκδηλώσεως την Παρασκευή 16 Ιουνίου και ώρα 20.30 μ.μ., με θέμα «Άϋλες αξίες και πολιτιστικά αγαθά ως μοχλός οικονομικής και κοινωνικής αναπτύξεως».

 

Ασφαλώς γνωρίζετε ότι θα ήθελα πολύ να παρευρίσκομαι στην σημερινή τελετή των εγκαινίων, λόγω όμως των ανειλημμένων συνοδικών μου υποχρεώσεών ως τακτικού μέλους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της τρεχούσης περιόδου, ως εκπροσώπου τύπου της Ιεράς Συνόδου και ως μέλους της οργανωτικής επιτροπής  ενός μεγάλου Συνεδρίου που πραγματοποιείται αύριο και μεθαύριο στην Αθήνα, καθώς επίσης  ως  ενός των συγγραψάντων στον τιμητικό τόμο, που παρουσιάζεται αυτήν την ώρα στην αίθουσα τελετών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών επί τη συμπληρώσει 15 ετών ευκλεούς Αρχιεπισκοπίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου του Β΄, όπως είναι προφανές, δεν είναι δυνατόν να βρίσκομαι κοντά σας.

Την αποψινή όμως τελετή λαμπρύνει και κλεΐζει με την παρουσία του ένας κορυφαίος Ιεράρχης της Εκκλησίας της Ελλάδος και κοσμήτωρ των Ιεραρχών της Στερεάς Ελλάδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσόστομος, η παρουσία του οποίου όχι απλώς υπερκαλύπτει τη δική μου απουσία, αλλά αποτελεί μεγάλη ευλογία για την εκκλησιαστική μας επαρχία και για όλη τη Στερεά Ελλάδα και γι’ αυτό παρακαλώ να του διαβιβάσετε την αδελφική μου ευχαριστία και ευγνωμοσύνη για την αποψινή του παρουσία στη Lamia Expo.

Εύχομαι καλή επιτυχία και προσεύχομαι να αποτελέσει και αυτό το γεγονός ένα ακόμα εφαλτήριο για την πρόοδο και ανάπτυξη αυτού του τόπου, τον οποίο συνδιακονούμε όλοι μαζί «εν ενί στόματι και μια καρδία».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε αδελφικώς και εγκαρδίως τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών, καθώς και τον κ. Κωστόπουλο για την πρόσκληση και μετέφερε τις πατρικές ευχές τόσο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου του Β΄, ο οποίος άγει τα σεπτά ονομαστήριά του,  όσο και του ΣεβασμιωτάτουΜητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και αναφερόμενος στο λαμπρό και ιστορικό αυτό γεγονός για την Στερεά Ελλάδα σημείωσε:

«Η καρδιά όλης της Ελλάδας απόψε χτυπά εδώ, στο κέντρο της Στερεάς Ελλάδος, την όμορφη Λαμία. Αρχίσαμε αυτή την όμορφη προσπάθεια με την τέλεση του Αγιασμού, πρώτον μεν για να ευχαριστήσουμε τον Θεό, ο οποίος φωτίζει και εμπνέει τους διοργανωτές αυτής της εξαιρετικής πρωτοβουλίας και δεύτερον να τον παρακαλέσουμε, ώστε να μας ενισχύσει σε αυτή την προσπάθεια και αυτή η προσπάθεια να στεφθεί με επιτυχία, γιατί το αξίζει ο τόπος και το αξίζει και η πατρίδα μας.

Είναι μια ευλογημένη προσπάθεια, μέσα από την οποία καλλιεργείται η εξωστρέφεια, την στιγμή που απευθύνεται πανελληνίως το προσκλητήριο για επίσκεψη στη Λαμία και εκτίθενται προϊόντα, ευλογείται η επιχειρηματικότητα και ακόμα λαμβάνουν χώρα και πολλές άλλες εκδηλώσεις, οι οποίες έρχονται να συμπληρώσουν όλο τον αξιολογικό ορίζοντα στην ζωή του ανθρώπου.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συνδιοργανωτές της Εκθέσεως και καλή επιτυχία. Να αξιωθούμε αυτή η Έκθεση που γίνεται στην Λαμία να επαναλαμβάνεται και να αποκτήσει όχι μόνο Πανελλήνια ακτινοβολία αλλά Διεθνή, όπως αξίζει στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος»!

Ακολούθησαν τα Εγκαίνια της Εκθέσεως από τους εκπροσώπους των φορέων και συνδιοργανωτών της πολυκλαδικής Πανελλήνιας Εκθέσεως Λαμίας, ενώ ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος και οι λοιποί επίσημοι επισκέφθηκαν και το περίπτερο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, η οποία συμμετέχει προβάλλοντας μέσω άυλων και σύγχρονων μεθόδων ενημέρωσης «Qrcode» τον Θρησκευτικό Τουρισμό, καθώς και το πολυποίκιλο ποιμαντικό και κοινωνικό της έργο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της Εκθέσεως  «LAMIA EXPO CENTRAL GREECE TRADE EVENT», η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος την Παρασκευή 16 Ιουνίου στις 20:30 μ.μ.  θα πραγματοποιήσει ανοικτή συνεδρία με θέμα:«Άϋλες αξίες και πολιτιστικά αγαθά ως μοχλός οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης » στον συνεδριακό χώρο της εκθέσεως στο Α΄Κτίριο.

Την ανοικτή συζήτηση θα συντονίζει η κα Μάγδα Τσέγκου, Δημοσιογράφος, ενώ θα λάβουν μέρος με σύντομες εισηγήσεις οι κάτωθι εκλεκτοί προσκεκλημένοι: κ. Κυριάκος Κενεβέζος, Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, κα Ολυμπία Αναστασοπούλου, Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γεώργιος Κασαπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

 

Προηγούμενο άρθρο Ξεκινά η λειτουργία των λαϊκών αγορών στην οδό Μεταμορφώσεως και στην «Ελπινίκη» στα Καμένα Βούρλα
Επόμενο άρθρο Ο Χρήστος Σταϊκούρας ολοκλήρωσε τη διήμερη περιοδεία του στη Δυτική Φθιώτιδα