Ειδήσεις

Φωταγώγηση Δημοτικών Καταστημάτων στο Δήμο Λοκρών στο πλαίσιο της ημέρας κατά του καρκίνου του μαστού


Η 25η Οκτωβρίου είναι μία ημέρα που αφορά όλες τις γυναίκες, αφού είναι αφιερωμένη στον αγώνα τους ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Μία ασθένεια που δεν είναι αθεράπευτη, ωστόσο η αντιμετώπισή της είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον τακτικό προληπτικό έλεγχο.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, όπως έχει καθιερωθεί ο μήνας Οκτώβριος, ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με το Παράρτημα της Λοκρίδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας προχώρησε στη φωταγώγηση των δημοτικών καταστημάτων στην Αταλάντη, στη Μαλεσίνα, στις Λιβανάτες και στο Μαρτίνο με το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα. Πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις μελών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, αιρετών του Δήμου Λοκρών και κατοίκων προκειμένου να μεταφερθεί το μήνυμα της πρόληψης.

Η συγκεκριμένη συμβολική πράξη αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής για όλες τις γυναίκες που έχουν έρθει αντιμέτωπες με την ασθένεια και βγήκαν νικήτριες, εκείνες που δίνουν τη δική τους μάχη, αλλά και για όλες εκείνες που δεν είναι πια μαζί μας. Στοχεύει επίσης ως δράση, να υπενθυμίσει σε όλους πως η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση της νόσου μπορούν να σώσουν ζωές.

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των πολιτών για την ενημέρωση και πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού ο Δήμος Λοκρών και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία – Παράρτημα Λοκρίδας διοργανώνουν εκδήλωση την Κυριακή 31 Οκτωβρίου και ώρα 11:30 π.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείο Λοκρών στην Αταλάντη.

Τέλος, ο Δήμαρχος Λοκρών Αθανάσιος Λ. Ζεκεντές εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους συνεργάτες της κ. Φώφης Γεννηματά που έφυγε σήμερα από τη ζωή μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Προηγούμενο άρθρο «Ροζ» το Δημαρχείο Στυλίδας για τον Μήνα Πρόληψης Κατά του Καρκίνου του Μαστού
Επόμενο άρθρο Ο Ι. Σαρακιώτης για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά