Ειδήσεις

Φυτεία με 60 δενδρύλλια κάνναβης στο Ζηλευτό Φθιώτιδας


Φυτεία με (60) συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε δυσπρόσιτη δασώδη περιοχή, πλησίον του ποταμού Σπερχειού, στο Ζηλευτό Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν στις 09-09-2017 το μεσημέρι, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 48 & 47 ετών, κατηγορούμενοι για καλλιέργεια ναρκωτικών.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, εντόπισαν τη φυτεία και έθεσαν αυτή σε διακριτική επιτήρηση.

Χθες το μεσημέρι, τη στιγμή που ο 48χρονος με τον 47χρονο εισήλθαν στο χώρο της φυτείας, προκειμένου να προβούν στην περιποίηση των δενδρυλλίων, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Από το χώρο της φυτείας, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (60) δενδρύλλια κάνναβης, πλήρους ανάπτυξης, ύψους από (1,5) έως και (3) μέτρα, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν:

  • διάφορα σύνεργα για την περιποίησή της καλλιέργειας (σκαπτικά εργαλεία, νάιλον συσκευασία με λίπασμα, ψεκαστήρας),
  • μία βενζινοκίνητη γεννήτρια, με την οποία αντλούσαν νερό από τον ποταμό, για το πότισμα των δενδρυλλίων,
  • δύο πλαστικά δοχεία με βενζίνη και ζιζανιοκτόνο, τα οποία έφεραν οι καλλιεργητές κατά την είσοδό τους στη φυτεία, καθώς και
  • ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, η οποία βρέθηκε στον εξωτερικό χώρο της οικίας του 47χρονου.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Προηγούμενο άρθρο Ορκίστηκε σήμερα ο Δημοτικός Σύμβουλος Νικόλαος Ζιάκας
Επόμενο άρθρο Ενημερωτικά φυλλάδια από την Αστυνομία σε γονείς και μαθητές δημοτικών σχολείων