Ειδήσεις

Φθιώτιδος Συμεών: «Λιτανεύοντας τον Ευαγγελιστή της χαράς»


Από τον Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Ενδόξου και Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού ξεκίνησε σήμερα Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2023 η 3η Παμφθιωτική Λιτανεία σε κάθε γωνιά της φθιωτικής γης.

Το απότμημα της Τιμίας Χειρός του Αγίου Λουκά,  το οποίο φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός στον Ιερό Ναό του πολιούχου, καθώς και η Ιερά Εικόνα του Οσίου Πατρός ημών Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, θα λιτανευθούν και εφέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά, καθ’ όλο τον μήνα Οκτώβριο σε όλη την Φθιώτιδα. Η πάνδημη αυτή Ιερά Λιτανεία θα ξεκινήσει φέτος από τις πληγείσες περιοχές του Νομού, από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες για να δώσουν δύναμη, κουράγιο και ευλογία οι Άγιοι στους κατοίκους αυτών των περιοχών, ώστε να σταθούν ξανά στα πόδια τους και να επανέλθει η ζωή τους στην κανονικότητα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών σήμερα το πρωί τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο νέο Ναό του Αγίου Λουκά, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τηλεοράσεως, ραδιοφώνου και διαδικτύου.

Το ιερό αναλόγιο στελέχωσε ο βυζαντινός χορός του Ναού, αποτελούμενος από μαθητές και μαθήτριες του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού του Ωδείου κ. Αναργύρου Βλάχου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Έρχεται για μία ακόμη φορά ο Χριστός να μιλήσει στον άνθρωπο, να μιλήσει στον καθένα από εμάς όχι για τα επουσιώδη της ζωής, όχι για αυτά, τα οποία έρχονται και παρέρχονται, όχι για τα μικρά και ανούσια, αλλά για τα πολύ μεγάλα, για τα μόνα μεγάλα, για την ουσία της ζωής. Έρχεται να μας πει ο ίδιος ο Χριστός πως θα γίνουμε ένα με Αυτόν, για αυτό και μέσα στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα μας δίνει τη «συνταγή», μας δείχνει το δρόμο για το πως θα γίνουμε υιοί του Υψίστου.

 

Μεγάλο πράγμα να γίνει κανείς υιός του Υψίστου. Αυτός είναι ο σκοπός της ζωής μας, όλη η διδασκαλία της ζωής μας, της Εκκλησίας μας στη ζωή μας, ακριβώς μας περιγράφει το πως από την κατάσταση του δούλου θα φτάσουμε στην κατάσταση του υιού, πως από την κατάσταση της χαμηλής πνευματικής ηλικίας θα φτάσουμε στην ωριμότητα «»εἰς ἄνδρα τέλειον, εἰς μέτρον ἡλικίας τοῦ πληρώματος τοῦ Χριστοῦ.  Εξελίσσεται ο άνθρωπος και καλείται να εξελιχθεί από την κάθαρση στο φωτισμό και από τον φωτισμό στην θέωση, στάδια όμορφα, τα οποία η Νηπτική Θεολογία, οι Πατέρες Ησυχαστές της Εκκλησίας μας, όπως ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς και άλλοι μεγάλοι Πατέρες τα έκαναν επιστήμη, η οποία διδάσκεται κατ εξοχήν στο Πανεπιστήμιο του Μοναχισμού.

 

Γνωρίζει όμως η αγάπη του Θεού τις δικές μας αδυναμίες, γνωρίζει και συγκαταβαίνει στις δυσκολίες μας, γι’ αυτό και έρχεται να μιλήσει στον άνθρωπο της καθημερινότητας, στον άνθρωπο που παλεύει κάθε μέρα με τόσα προβλήματα, όπως είμαστε εμείς οι άνθρωποι μέσα στον κόσμο, προβλήματα στην οικογένεια, προβλήματα στην κοινωνία, στη γειτονιά, προβλήματα οικονομικά, προβλήματα υγείας, προβλήματα στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, πάρα πολλές δυσκολίες αντιμετωπίζει ο άνθρωπος από την πιο μικρή του ηλικία μέχρι το πιο μεγάλο γέροντα και την πιο μεγάλη γερόντισσα για αυτό και ο δρόμος, τον οποίο μας δείχνει ο Χριστός για να γίνουμε υιοί του Θεού του Υψίστου λ, για να επιτελούμε «αγιωσύνην εν φόβω Θεού» όπως διδάσκει ο Απόστολος Παύλος σήμερα, δεν είναι κάποιος δρόμος δύσκολος, ακατανόητος. Δεν μας ζητά ο Θεός ούτε να φύγουμε στην έρημο, ούτε να νηστεύουμε σε όλη μας τη ζωή, ούτε να προσευχόμαστε, όπως προσεύχονταν οι ασκητές με την απόλυτη νηστεία, με απόλυτη άσκηση, με απόλυτη αυταπάτες. Δεν ζητά ο Θεός υπερβολικά πράγματα από εμάς, ίσα ίσα που έρχεται να μας προσγειώσει και να μας επαναφέρει στην απλή λογική.

Ο Ευαγγελιστής μας λέει το αυτονόητο, το τόσο λογικό, αλλά συνάμα και τόσο ζητούμενο στην εποχή μας και στις σχέσεις μας. «Όπως θέλετε» λέει, «ἵνα ποιῶσιν ὑμῖν οἱ ἄνθρωποι, καὶ ὑμεῖς ποιεῖτε αὐτοῖς ὁμοίως». Όπως θέλετε λέει να σας φέρονται οι άλλοι, έτσι να φέρεστε και εσείς σε αυτούς.

Έρχεται ο Χριστός και μιλά ακόμα και στην απλή λογική μας και μας λέει: «Θέλεις οι άνθρωποι να σε σέβονται; Να τους σέβεσαι και εσύ. Θέλεις οι άνθρωποι να μη σε κατακρίνουν; Να μην τους κατακρίνεις κι εσύ. Θέλεις οι άνθρωποι να μην σε αδικούν; Να μην αδικήσεις κι εσύ. Θέλεις οι άνθρωποι να μην υβρίζουν; Να μην υβρίζεις κι εσύ. Θέλεις οι άνθρωποι να μην κλέβουν; Να μην κλέβεις κι εσύ. Θέλεις οι άνθρωποι να ακούν τη γνώμη σου; Να ακούσεις κι εσύ τη γνώμη αυτών. Θέλεις οι άνθρωποι να διαλέγονται μαζί σου; Να διαλέγεσαι κι εσύ μαζί τους. Τόσο απλά πράγματα. Τόσο αυτονόητα, που συγχρόνως όμως αν με ειλικρίνεια παρατηρήσουμε και μελετήσουμε τη ζωή μας, θα δούμε ότι ίσως να αποτελούν και ζητούμενα.

Και προχωράει σε απλές ερωτήσεις ο ίδιος ο Χριστός μέσα από τον Ευαγγελιστή Λουκά. Εάν αγαπάτε λέει, αυτούς που σας αγαπούν «Ποία υμίν χάρις εστί; καὶ γὰρ οἱ ἁμαρτωλοὶ τὸ αὐτὸ ποιοῦσι». Αν αγαπάτε λέει αυτούς που σας αγαπούν, αν αγαπάτε αυτούς που σας κολακεύουν, που σας επαινούν, που σας χτυπάνε στην πλάτη, αυτούς που σας κάνουν τεμενάδες, αυτούς που σας υπόσχονται και σας διαβεβαιώνουν για την αγάπη τους, τι το σπουδαίο κάνετε; «καὶ γὰρ οἱ ἁμαρτωλοὶ τὸ αὐτὸ ποιοῦσι». Κι αν αγαπάτε «τοὺς ἀγαθοποιοῦντας ὑμᾶς, ποία ὑμῖν χάρις ἐστί; καὶ γὰρ οἱ ἁμαρτωλοὶ τὸ αὐτὸ ποιοῦσι». Κι αν αγαπάτε λέει αυτούς που σας ευεργέτησαν, θεωρείτε ότι κάνατε κάτι σπουδαίο; Μα αλίμονο, αν είμαστε τόσο σκληροί και τόσο αχάριστοι και τόσο αγνώμονες και δεν αγαπούμε και δεν ευγνωμονούμε αυτούς που μας έχουν ευεργετήσει. Αυτό όμως το κάνουν και οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν στην αιώνια ζωή, αυτό το κάνει κάθε άνθρωπος, ο οποίος έχει μία αίσθηση έστω μέσα του φυσικού δικαίου και στοιχειώδους φιλοτιμίας και ανθρωπιάς. «Καὶ ἐὰν δανείζητε παρ’ ὧν ἐλπίζετε ἀπολαβεῖν, ποία ὑμῖν χάρις ἐστί; καὶ γὰρ οἱ ἁμαρτωλοὶ τὸ αὐτὸ ποιοῦσι». Κι αν δανείζετε σε αυτούς από τους οποίους ελπίζετε να τα πάρετε πίσω, ποια χάρη σπουδαία κάνατε; Κι οι αμαρτωλοί το ίδιο κάνουνε και δεν αναφέρεται βέβαια μόνο στο δάνειο το οικονομικό ή το χρηματικό, αλλά σε κάθε μορφής δάνεια. Βλέπετε εμείς οι άνθρωποι κάνουμε το καλό και περιμένουμε ανταπόδοση, προσφέρουμε κάτι στον άλλον και θέλουμε οπωσδήποτε ο άλλος να μας το ανταποδώσει ή να μας το αναγνωρίσει.

Πόσο εύκολα στη ζωή μας, ακόμα και στα ίδια μας τα παιδιά, χρησιμοποιούμε και λέμε εκφράσεις και ζητούμε ανταπόδοση: «Εγώ που ξενύχταγα στο προσκεφάλι σου, εγώ που σε μεγάλωσα, εγώ που σε έθρεψα, εγώ που σε έκανα έκανα, εγώ που σε έρανα, εγώ που σου έγραψα το σπίτι, που σου έγραψα το διαμέρισμα, που σου έγραψα το χωράφι, που σου έκανα εκείνο, που σου έκανα το άλλο, εγώ έκοβα τις φλέβες μου για σένα, που έσκιζα τις σάρκες μου για σένα». Πόσες φορές οι άνθρωποι με αυτό το επάρατο Εγώ αναζητούμε αναγνώριση, μισθό, απολαβή….

Μα αυτό δεν είναι η αγάπη του Χριστού. Η αγάπη του Χριστού είναι η αγάπη, η οποία «οὐ ζητεῖ τὰ ἑαυτῆς». Είναι η αγάπη η ανιδιοτελής, είναι η αγάπη που από μόνη της είναι πηγή ζωής και πηγή ύπαρξης. Ο χριστιανός αγαπά όχι γιατί περιμένει κάτι, ο χριστιανός αγαπά, γιατί αγαπά τον Θεό και γιατί έτσι μας αγάπησε εμάς ο Θεός. Γιατί η αγάπη την οποίαν εμείς θέλουμε να μιμηθούμε, δεν είναι μια οποιαδήποτε ανθρώπινη αγάπη αυτού του κόσμου. Η αγάπη, την οποίαν εμείς θέλουμε να διδαχθούμε και να βιώσουμε στη ζωή μας δεν είναι η αγάπη ανταλλακτική, δεν είναι μία αγάπη εμπορική, δεν είναι μία αγάπη συναλλαγής αλλά είναι η αγάπη του Εσταυρωμένου, είναι η αγάπη Αυτού, ο οποίος ανέβηκε στο Σταυρό «ἔτι ἁμαρτωλῶν ὄντων ἡμῶν». Είναι η αγάπη του Χριστού, που είναι αγάπη για κάθε άνθρωπο, που είναι αγάπη για τον εχθρό τον ίδιο, που είναι αγάπη για αυτό που δεν αναγνωρίζει, για αυτόν που δεν σέβεται, για αυτόν που αγνωμονεί.

Ασφαλώς θέλει μεγάλο ανδρισμό, θέλει μεγάλη λεβεντιά, θέλει δύναμη ψυχής, θέλει ταπεινότητα, θέλει υπέρβαση, θέλει πραγματική αρχοντιά, για να έχει κανείς αυτή την αγάπη, αλλά εμείς οι χριστιανοί, κληθήκαμε και καλούμαστε να είμαστε οι άρχοντες αυτού του κόσμου, όχι οι επίγειοι άρχοντες που έρχονται και παρέρχονται, αλλά οι άρχοντες της Βασιλείας του Θεού, οι πραγματικά αριστοκράτες, αυτοί που έχουν επιλέξει το άριστον και το άριστον είναι η αγάπη του Εσταυρωμένου, η αγάπη του Νυμφίου Χριστού, «ἡ ἀγάπη οὐ περπερεύεται, οὐ φυσιοῦται». Η αγάπη, η οποία «πάντα στέγει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει και ουδέποτε εκπίπτει».

Το φετινό πρόγραμμα της 3ης Παμφθιωτικής Λιτανείας, το οποίο κατήρτισε η Ιερά Μητρόπολις, το Ιερό Λείψανο και η Ιερά Εικόνα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου θα λιτανευθούν ως εξής:

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

18:00 μ.μ.: Εσπερινός και Ιερά Παράκληση μετά Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μεγάλης Βρύσης.

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

07:00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

18:00 μ.μ.: Εσπερινός και Ιερά Παράκληση μετά Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Δομοκού.

Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

18:00 μ.μ.: Εσπερινός και Ιερά Παράκληση μετά Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Βελεσσιωτών.

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

18:00 μ.μ. Εσπερινός και Ιερά Παράκληση μετά Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Εκκάρας.

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

18:00 μ.μ.: Εσπερινός και Ιερά Παράκληση μετά Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βαρδαλή.

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

18:00 μ.μ.: Εσπερινός και Ιερά Παράκληση μετά Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Σοφιάδος.

21:00 μ.μ.: Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέου Μοναστηρίου.

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

18:00 μ.μ.: Αναστάσιμος Εσπερινός μετά Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μαρτίνου.

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

07:00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μαλεσίνας.

18:00 μ.μ.: Εσπερινός και Ιερά Παράκληση μετά Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λάρυμνας.

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

18:00 μ.μ.: Εσπερινός και Ιερά Παράκληση μετά Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Αταλάντης.

 Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

18:00 μ.μ.: Εσπερινός και Ιερά Παράκληση μετά Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Λιβανατών.

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

18:00 μ.μ.: Εσπερινός επί τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Συμεών του Νέου Θεολόγου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

07:00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Συμεών του Νέου Θεολόγου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

18:00 μ.μ.: Εσπερινός και Ιερά Παράκληση στο Ιερό Παρεκκλήσιο Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Ιερού Επισκοπείου.

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

21:00 μ.μ.: Ιερά Αρχιερατική Αγρυπνία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία επί τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Ιγνατίου του Αγαλλιανού, Αρχιεπισκόπου Μηθύμνης, προστάτου του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος “Γερμανός ο Μελωδός”.

Θα ψάλλουν μαθητές και μαθήτριες των πρώτων τάξεων του Ωδείου μετά των καθηγητών τους.

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

18:00 μ.μ.: Αναστάσιμος Εσπερινός μετά Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Μώλου.

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

07:00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων.

18:00 μ.μ.: Εσπερινός και Ιερά Παράκληση μετά Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Άγιο Κωνσταντίνο Λοκρίδος.

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

18:00 μ.μ.: Εσπερινός και Ιερά Παράκληση μετά Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καινουρίου.

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

07:00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία επί τη Συνάξει των Αγίων Αναργύρων, μετά Θείου Κηρύγματος, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού, Πολιούχου Λαμίας, αφιερωμένων στο Ιατρικό Προσωπι¬κο της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας.

19:00 μ.μ.: Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού, Πολιούχου Λαμίας.

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

07:00 π.μ.: Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού, Πολιούχου Λαμίας.

10:30 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία επί τη 79η επετείω της απελευθερώσεως της πόλεως Λαμίας από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

11:00 π.μ.: Ιερά Λιτανεία των Αγίων Εικόνων του Ευαγγελιστού Λουκά, της Παναγίας της Οδηγήτριας, του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, καθώς και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού.

18:00 μ.μ.: Μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση μετά Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

19:00 μ.μ.: Αγιασμός επί τη ενάρξει του νέου ακαδημαικού έτους 2022 – 2023 του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος “Γερμανός ο Μελωδός” στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας.

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

18:00 μ.μ.: Εσπερινός και Ιερά Παράκληση μετά Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αγίας Παρασκευής Λαμίας.

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

21:00 μ.μ.: Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Αχινού.

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

18:00 μ.μ.: Αναστάσιμος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση μετά Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Γλύφας.

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

07:00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Στυλίδος.

18:00 μ.μ.: Εσπερινός και Ιερά Παράκληση μετά Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Θερμοπυλών.

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

18:00 μ.μ.: Ιερά Παράκληση μετά Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αμφικλείας.

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

07:00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελάτειας.

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

18:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ανθοχωρίου.

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

07:00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κάτω Τιθορέας.

18:00 μ.μ.: Μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Λιτανεία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαμίας.

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

18:00 μ.μ.: Εσπερινός της Αγίας Σκέπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

07:00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία επί τη Εορτή της Αγίας Σκέπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

11:00 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία επί τη Εθνική Επετείω του «ΟΧΙ».

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

07:00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σπερχειάδος.

18:00 μ.μ.: Εσπερινός και Ιερά Παράκληση μετά Θείου Κηρύγματος στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Παλαιοχωρίου.

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

18:00 μ.μ.: Εσπερινός και Ιερά Παράκληση μετά Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λιανοκλαδίου.

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

07:00 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά, Πολιούχου Λαμίας.

 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

 

Προηγούμενο άρθρο Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή νέων παροχών αποχέτευσης Μώλου του Δήμου Καμένων Βούρλων
Επόμενο άρθρο Φάνης Σπανός: Προχωρούμε μπροστά. Δεν χάνουμε χρόνο.Δεν χάνουμε ούτε μια ημέρα!