Ειδήσεις

Υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου Καμένων Βούρλων


Η σύμβαση για την προμήθεια και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου Καμένων Βούρλων υπεγράφη την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023 στο Δημαρχείο Καμένων Βούρλων, μεταξύ του Δημάρχου, Γιάννη Συκιώτη, και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας HELLASOD Α.Ε., Παναγιώτη Αραμπάνου.

Το συνολικό συμβατικό τίμημα ανέρχεται στα 207.839,62 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και ο ανάδοχος υποχρεούται να προμηθεύσει και να τοποθετήσει αστικό εξοπλισμό για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου Καμένων Βούρλων, σε ογδόντα ημέρες από την επομένη της υπογραφής της σύμβασης.

Η έκταση της περιοχής παρέμβασης στην οποία θα τοποθετηθεί ο αστικός εξοπλισμός είναι περίπου 1.893,14 τ.μ. και εκτείνεται κατά μήκος (170 μ.) του παραλιακού μετώπου. Η έκταση βρίσκεται εντός ορίου εγκεκριμένου σχεδίου πόλης Καμένων Βούρλων και σύμφωνα με αυτό προβλέπεται σε αυτή η χρήση κοινόχρηστου χώρου.

Όλες οι παρεμβάσεις που προτείνονται θα είναι ήπιες και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι φυσικά και φιλικά προς το περιβάλλον. Για να ανταποκρίνονται στο αισθητικό περιβάλλον του παραλιακού μετώπου και να το αναβαθμίσουν, έχουν επιλεγεί υλικά διαχρονικής αξίας και στιβαρά όπως το ατσάλι, το μάρμαρο προσδίδοντας ταυτόχρονα έναν αντιβανδαλικό χαρακτήρα.

Στα άμεσα αναμενόμενα αποτελέσματα συμπεριλαμβάνονται:

  • Η βελτίωση της ποιότητας και της αισθητικής του αστικού περιβάλλοντος. Θα αυξηθούν οι αστικές ροές προς τους δημόσιους αυτούς χώρους, κάνοντας την παραμονή των πολιτών περισσότερο ελκυστική από απόψεως άνεσης και αισθητικής απόλαυσης. Ο νέος εξοπλισμός θα αποτελέσει οργανικό μέρος αρμονικά ενταγμένο στον δημόσιο χώρο, και θα ανανεώσει / αναβαθμίσει την εικόνα του δημόσιου χώρου.
  • Η οικονομική ανάπτυξη και η γενικότερη αναβάθμιση της περιοχής καθώς βελτιώνεται η αισθητική του τοπίου. Η αναμόρφωση του υπαίθριου χώρου, αναβαθμίζει την εικόνα και ποιότητα του αστικού τοπίου.
  • Η αύξηση της τουριστικής κίνησης στην έκταση του Δήμου. Θα επέλθει ποιοτική και αισθητική αναβάθμιση του χώρου. Παράλληλα, θα τονωθεί ως σημείο συνάθροισης και έντονης προσπελασιμότητας για την εξυπηρέτηση των δημοτών και επισκεπτών.
Προηγούμενο άρθρο Σε εξέλιξη το μεγάλο έργο της βελτίωσης οδικής ασφάλειας του Δήμου Καμένων Βούρλων
Επόμενο άρθρο «Αλληλεγγύη στα παιδιά της Ουκρανίας» στην Κατασκήνωση της Μητρόπολης Φθιώτιδος