Ειδήσεις

Το 2023 ξεκίνησε με Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο 1ο Γενικό Λύκειο Θήβας του Δήμου Θηβαίων


Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023, μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Θήβας του Δήμου Θηβαίων, συμμετείχαν στην περιβαλλοντική δράση (προβολή βίντεο & παρουσίασης) που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας AE με στόχο την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση των μαθητών και την προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές που αποτελούν την περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Θήβας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια οργανωμένη παρουσίαση και βίντεο σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης, της επαναχρησιμοποίησης, της διαλογής στην πηγή και άλλων πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον. Παράλληλα, ήρθαν σε επαφή με δύσκολες έννοιες όπως είναι οι Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), οι Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), οι Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) κ.ά.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος μέσω του οποίου οι μαθητές εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους πάνω σε διάφορα περιβαλλοντικά προβλήματα που συνδέονται με τη διαχείριση των απορριμμάτων και απειλούν τον πλανήτη μας.

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ διένειμε ενημερωτικό υλικό με πρακτικές συμβουλές για την ανακύκλωση ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος από τους μαθητές- πολίτες. Βασικός στόχος είναι η συνάντηση αυτή να αποτελέσει το έναυσμα ώστε οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν την περιβαλλοντική τους ευθύνη προχωρώντας σε καθημερινές δράσεις και πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον και να μεταδώσουν στους οικείους τους τα οφέλη της ανακύκλωσης (συσκευασιών, τροφίμων, λαμπτήρων, ηλεκτρικών συσκευών, ρούχων κ.ά.) εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτόν την εξοικονόμηση μη ανανεώσιμων πρώτων υλών, φυσικών πόρων και ενέργειας.

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ θα συνεχίσει να ενισχύει τις πρωτοβουλίες για περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των  πολιτών, και ιδιαίτερα των μαθητών, σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Προηγούμενο άρθρο Μνημόνιο συνεργασίας για την ίδρυση Κέντρου του ΟΟΣΑ στην Ελλάδα
Επόμενο άρθρο Προτάσεις βουλευτή Γ. Κοτρωνιά προς Υφυπουργό Εργασίας κα Μιχαηλίδου για τη στήριξη οικογενειών με τέκνα ΑΜΕΑ