Ειδήσεις

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Π.Ε. Φθιώτιδας στηρίζει τους εργαζόμενους του Γ.Ν. Λαμίας


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (Ε.Κ.Π.Ε.Φ.) συμπαραστέκεται στους εργαζομένους του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και των Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Φθιώτιδας, οι οποίοι παρ’ όλη τη δραματική έλλειψη προσωπικού αλλά και τις περικοπές των δαπανών για την υγεία, μάχονται καθημερινά και συνεχίζουν να προσφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις τις υπηρεσίες τους στην τοπική κοινωνία μας.

Πράγματι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια διαρκής και συνεχώς αυξανόμενη έλλειψη προσωπικού, η οποία έχει ως αποτέλεσμα αφενός να μην παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες του νομού μας, αφετέρου δε την κόπωση του νοσηλευτικού προσωπικού από τα εξαντλητικά ωράρια, την μη καταβολή οφειλόμενων αδειών και ρεπό αλλά και την άσκηση -πέραν του νομίμου-  αλλότριων και πολλαπλών καθηκόντων, γεγονός που ελλοχεύει κινδύνους σε ότι αφορά την υγεία των ασθενών αλλά και την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.

Η Υγεία είναι το σημαντικότερο κοινωνικό δικαίωμα που κατοχυρώνεται συνταγματικά, αφού αποτελεί την υλική βάση για την άσκηση των υπόλοιπων ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Είναι κοινωνικό αγαθό και θα πρέπει να προσφέρεται σε όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως μέσω του Κράτους.

Ως Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας στηρίζουμε τις προσπάθειες του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και των Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Φθιώτιδας, συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση του σωματείου  ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα τους  και ζητούμε άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αύξηση των δαπανών για την υγεία, ώστε όλοι οι πολίτες να λαμβάνουν την υγειονομική κάλυψη που τους αξίζει και οι εργαζόμενοι να έχουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας

 

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Π.Ε.Φ.  

Προηγούμενο άρθρο 326 χιλιόμετρα στο δίκτυο φυσικού αερίου της Στερεάς
Επόμενο άρθρο Η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στη συνάντηση για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση