Ειδήσεις

Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή. Η άνοδος του φεμινιστικού κινήματος στη Δύση τη δεκαετία του ’60 αναζωογόνησε τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, που από το 1975 διεξάγεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με αιχμή του δόρατος την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.

Το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχες, μετανάστριες, που ακόμα σηκώνουν το βάρος του πολλαπλού τους ρόλου σ’ένα πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον που η τυπική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων εξουδετερώνεται καθημερινά από τις διαρκείς παραβιάσεις και το έλλειμμα αποκατάστασής τους.

Καλούμε την Πολιτεία να στηρίξει το σύνθημα «Επενδύουμε στην ισότητα-Καταπολεμάμε τις διακρίσεις» με σκοπό την εξάλειψη των διακρίσεων λόγω φύλου, να δείξει έμπρακτα σεβασμό στην ανθρώπινη αξία και αξιοπρέπεια χωρίς διακρίσεις και να αναλάβει να υλοποιήσει όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που θα αποκαταστήσουν στην πράξη το έλλειμμα ισότιμης κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής παρουσίας των γυναικών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γ. Γραμματέας

Κωνσταντίνος Τσιάμης                       Κωνσταντίνος Χαλάτσης

Προηγούμενο άρθρο Το lamia night & run στην εκπομπή Happy day του Alpha TV
Επόμενο άρθρο Ευχαριστήρια επιστολή για το Συνέδριο Σαρακατσαναίων