Ειδήσεις

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας συμμετείχε στην αποστολή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στις Βρυξέλλες


Ολοκληρώθηκαν στις Βρυξέλλες οι εργασίες του συνεδρίου και της επιμελητηριακής αποστολής της ΚΕΕΕ για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, τους πόρους της Ε.Ε. και τα ενεργειακά ζητήματα, με τη συμμετοχή ευρωπαίων αξιωματούχων, ευρωβουλευτών και προέδρων Επιμελητηρίων. Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του κ. Αθάνασιος Κυρίτσης.

Μεταξύ των θεματικών οι οποίες συζητήθηκαν ήταν: «Ευκαιρίες και δυνατότητες που προέρχονται από τους χρηματοδοτικούς πόρους της Ε.Ε. – ενεργειακά ζητήματα», «Η πράσινη μετάβαση: χρηματοδοτικές ευκαιρίες για επιχειρήσεις από τα διαρθρωτικά ταμεία στην περίοδο 2021-27», «Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα», «Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης».

Οι εκπρόσωποι από τα Επιμελητήρια της χώρας, ενημερώθηκαν για το πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων που θα διαθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα. Παράλληλα, ανέλυσαν εκτενώς τα δισεπίλυτα ζητήματα που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στη χώρα μας, αναφέρθηκαν στην ασφυκτική πίεση που υφίστανται οι ελληνικές επιχειρήσεις και την επείγουσα ανάγκη ουσιαστικής στήριξή τους απέναντι στην ακρίβεια, τον υψηλό πληθωρισμό και το ενεργειακό κόστος.

Στο συνέδριο συμμετείχαν ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ευρωβουλευτές, στελέχη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βέλγιο καθώς και στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Προηγούμενο άρθρο Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Ανοιχτό Τουρνουά Γρήγορου Σκακιού (Rapid) στη Λαμία
Επόμενο άρθρο Εξαρθρώθηκε συμμορία διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη Λαμία