Ειδήσεις

Το ΕΚΠΕΦ καταγγέλλει την απόφαση του Δ.Σ. Λαμιέων για εργολάβο καθαριότητας


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (Ε.Κ.Π.Ε.Φ.) καταγγέλλει την πλειοψηφική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων, με την οποία ο Δήμος προχωρά σε αναμόρφωση προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος έτους 2017, ώστε να δεσμευτεί το ποσό των 930.000 ευρώ που θα χρησιμοποιηθεί για εργολάβο στην καθαριότητα.

Η συγκεκριμένη απόφαση του Δ.Σ  του Δήμου Λαμιέων αυτομάτως σημαίνει άμεση απόλυση των συναδέλφων συμβασιούχων στην καθαριότητα αλλά και παραχώρηση της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιώτες.

Δηλώνουμε αιφνιδιασμένοι από την επιλογή που έκανε η πλειοψηφία του Δ.Σ. Δήμου Λαμιέων να εφαρμόσει το νόμο που καλύπτει την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου και να προχωρήσει στη λύση των συμβάσεων εργασίας των συγκεκριμένων εργαζομένων, τη στιγμή που θα μπορούσε να διατηρήσει τους ίδιους εργαζόμενους, με νέες συμβάσεις εργασίας.

Επισημαίνουμε ότι με τη νέα νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε η κυβέρνηση υπάρχει τρόπος να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους έως ότου να ξεκινήσει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ και να προχωρήσουν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Είμαστε αντίθετοι στην παραχώρηση της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιώτες.  Πάγια θέση μας είναι η μόνιμη και σταθερή εργασία των συγκεκριμένων συναδέλφων διότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Κ.Π.Ε.Φ.

     Η Πρόεδρος                                           Ο Γ. Γραμματέας

  Σοφία Ανεστοπούλου                                 Δημήτριος Μπρέκης

Προηγούμενο άρθρο Πρόσκληση για συμμετοχή στην Έκθεση «Super Market, Mini Market & Περίπτερο»
Επόμενο άρθρο Διευκρινίσεις του Δήμου Στυλίδας για τα αδέσποτα ζώα