Ειδήσεις

Το ΔΣ της ΕΝΠΕ απέτισε φόρο τιμής στο Σταμάτη Γκάβαλη


Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη συνεδρίαση της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη των Περιφερειακών Συμβούλων Θεσσαλίας Γεωργίας Κόκκαλη – Κουβέλη και Στερεάς Ελλάδας  Σταμάτη Γκάβαλη που «έφυγαν» πρόωρα από τη ζωή.

Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ κ. Κώστας Αγοραστός εξέφρασε την οδύνη των μελών του ΔΣ της Ένωσης και εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους.

Για το Σταμάτη Γκάβαλη ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Μέλος του ΔΣ της ΕΝΠΕ κ. Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε:

«Είναι πολύ σκληρό να αποχαιρετάς έναν δικό σου άνθρωπο, πόσο μάλλον έναν τόσο νέο άνθρωπο. Σήμερα το πρωί ξαφνικά χάσαμε τον Σταμάτη Γκάβαλη. Ο Σταμάτης αφιέρωσε τη ζωή του στα κοινά και στην Εύβοια που τόσο αγαπούσε. Από το 1986 που εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Χαλκιδέων, μέχρι σήμερα, υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση από διαφορετικές θέσεις με αυταπάρνηση, πίστη και ενθουσιασμό. Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Ευβοϊκής Αναπτυξιακής σε αυτή την θητεία, εργάστηκε άοκνα και αποτελεσματικά, με στοχοπροσήλωση, αγκαλιάζοντας την καινοτομία και τις νέες ιδέες. Έντονα πολιτικοποιημένος, με ξεκάθαρες ιδεολογικές θέσεις, υπερασπίζονταν με τόλμη και γενναιότητα τις απόψεις του, υπηρετώντας την παράταξη του με ανιδιοτέλεια και επιλέγοντας συνειδητά να κερδίζει τον βίο του στην ελεύθερη αγορά. Εξαιρετικός οικογενειάρχης, προσέφερε την αγάπη του και την στήριξη του απλόχερα, με ευαισθησία και σεβασμό. Ευγενής, πνεύμα ανήσυχο και ελεύθερο που ξεχείλιζε από καλοσύνη. Μας τίμησε όχι μόνο με τη συνεργασία του, αλλά κυρίως τη φιλία και την εμπιστοσύνη του. Σταμάτη μου, θα μας λείψεις”

Προηγούμενο άρθρο Υποστήριξη μαθητών με αναπηρία από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Επόμενο άρθρο «Ιωνικά 2017» Μικρασίας Μνήμη στη Νέα Μαγνησία