Ειδήσεις

Τοποθέτηση Χρήστου Σταϊκούρα στη Συνέντευξη Τύπου για τη Φθιώτιδα


Φίλες και Φίλοι,

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στη Συνέντευξη Τύπου.

Συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου συναντήσεων με τις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας.

Θυμίζω ότι σκοπός αυτών των επισκέψεων, που θα πραγματοποιούνται τακτικά το 3ο τρίμηνο κάθε έτους, είναι η ανταλλαγή σκέψεων και απόψεων για τη συνεχή βελτίωση της λειτουργίας του Κόμματος και η προετοιμασία θεσμικής συμμετοχής, με ποιότητα και αποτελεσματικότητα, στη χάραξη και υλοποίηση στρατηγικών για την περιφερειακή ανάπτυξη στους κατά τόπους Δήμους.

Με την ευκαιρία της σημερινής συνάντησης, θέλω να ευχαριστήσω τους κ.κ. Δρακάκη Δημήτριο, Πρόεδρο Περιφερειακής Οργάνωσης ΝΔ Στερεάς Ελλάδας, Κανέλλο Στυλιανό, Πρόεδρο ΝΟΔΕ Φθιώτιδας, Ζαλοκώστα Ταξιάρχη, Σύνδεσμο Εκλογικής Ετοιμότητας στην Περιφερειακή Οργάνωση ΝΔ Στερεάς Ελλάδας και Κολώνια Ευάγγελο, πρώην πρόεδρο ΝΟΔΕ Φθιώτιδας, για τη συμμετοχή και δημιουργική συμβολή τους στην όλη διαδικασία.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τις Τοπικές Οργανώσεις και τους Προέδρους αυτών για τη φιλοξενία, τη συμμετοχή και τη διάθεση «οικοδόμησης» συστηματικής συνεργασίας στη νέα προσπάθεια που ξεκινήσαμε.

Προσπάθεια που εκτιμώ ότι αρχίζει να φέρνει συγκεκριμένα, θετικά και μετρήσιμα αποτελέσματα.

Ποια είναι όμως τα βασικά συμπεράσματα των συναντήσεων;

1ο Συμπέρασμα: Η ασκούμενη Κυβερνητική πολιτική, όχι μόνο στο πεδίο της οικονομίας, αλλά και σε αυτά – ενδεικτικά – της υγείας, της παιδείας, της ασφάλειας, της διαχείρισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος, είναι αδιέξοδη και αναποτελεσματική.

Οι πολίτες της Φθιώτιδας είναι σήμερα σε δυσμενέστερη θέση σε σχέση με το 2014.

Τρεις αριθμοί συμπυκνώνουν την οδυνηρή πραγματικότητα: έχουν επιβληθεί 14,5 δισ. ευρώ νέα μέτρα λιτότητας, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς την εφορία ξεπέρασαν – για πρώτη φορά – τα 100 δισ. ευρώ και έχουν επιβληθεί κατασχέσεις σε 1 εκατομμύριο πολίτες. Οι δε μαζικοί ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί περιουσιών είναι «προ των πυλών».

Δυστυχώς, το αποτύπωμα της σημερινής διακυβέρνησης είναι οδυνηρό για τους πολίτες και του Νομού, ιδιαίτερα τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα.

2ο Συμπέρασμα: Τα ειδικότερα προβλήματα των πολιτών που αναδείχθηκαν είναι πολλά και ποικίλα, αρκετά δε πιεστικά.

Προβλήματα που άπτονται σχεδόν όλων των τομέων της δημόσιας σφαίρας.

Των υποδομών, όπως είναι η καλύτερη αξιοποίηση των λιμενικών υποδομών στις περιοχές που εφάπτονται του Μαλιακού Κόλπου και η ανάπτυξη τουριστικής διαδρομής στην παλαιά σιδηροδρομική γραμμή Τιθορέα – Λιανοκλάδι, πρόταση που δημόσια έχω καταθέσει από τον Οκτώβριο του 2016.

Της δραματικής υποβάθμισης της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, χωρίς κανείς να γνωρίζει τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης.

Του πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα παραγωγής.

Της λειτουργίας δημοσίων υπηρεσιών, όπως είναι το καταργηθέν πλέον Υποθηκοφυλακείο / Κτηματολογικό Γραφείο Αταλάντης.

Της ασφάλειας, όπως είναι τα διογκωμένα προβλήματα ασφάλειας σε περιοχές, κυρίως, της Λοκρίδας.

Της υγείας, με τα μεγάλα και διογκωμένα προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, αλλά και στα Περιφερειακά Κέντρα Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας.

Της εκπαίδευσης, της έρευνας και της καινοτομίας.

Προβλήματα που επιζητούν άμεσα λύσεις, και στα οποία προσπαθήσαμε, κυρίως μέσα από σχετικές Κοινοβουλευτικές διαδικασίες τις οποίες κατά καιρούς σας κοινοποιούμε, να αναδείξουμε.

Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις, λάθη, παραλείψεις, αλλά και μικροπολιτικές σκοπιμότητες της σημερινής Κυβέρνησης, είχαν ως αποτέλεσμα την οριστική απώλεια πολύτιμων πόρων που είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την περιοχή μας, με κόστος για τους συμπατριώτες μας.

3ον. Οι απαιτήσεις των πολιτών από τη Νέα Δημοκρατία είναι αυξημένες.

Αυτό δεν γίνεται για πρώτη φορά.

Πάντα στα δύσκολα, η πολιτική λύση αναζητείται από τη Νέα Δημοκρατία.

Το Κόμμα που ανταποκρίθηκε με επιτυχία, ουσιαστικά και πρωταγωνιστικά, στην ιστορική πρόσκληση και αποστολή.

Οικοδόμησε τη σύγχρονη δημοκρατία.

Σχεδίασε, υλοποίησε και εδραίωσε την ευρωπαϊκή θέση της χώρας.

Αύξησε τον πλούτο της, βελτιώνοντας το βιοτικό επίπεδο και την ευημερία των πολιτών.

Είπε τα μεγάλα «ΝΑΙ» και τα μεγάλα «ΟΧΙ», αποδεικνύοντας ότι μπορεί να υπηρετεί με ευθύνη την πατρίδα και τους πολίτες της.

Η Νέα Δημοκρατία έχει καταγράψει τις περισσότερες και σημαντικότερες επιτυχίες, τα μικρότερα λάθη και τις λιγότερες παραλείψεις συγκριτικά με τους πολιτικούς αντιπάλους της.

Γι’ αυτό, αν και διαχρονικά πολιτεύθηκε μακριά από ψεύδη και λαϊκισμούς, οι πολίτες με την εμπιστοσύνη τους, αθροιστικά, την έχουν αναδείξει ως την πρώτη, ως την πιο ισχυρή πολιτική δύναμη της χώρας.

Ως τον μεγάλο, μόνιμο και σταθερό πυλώνα του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

Την αγωνιώδη δε προσπάθεια των πολιτικών αντιπάλων να διαβάλλουν τη Νέα Δημοκρατία, την αντιμετωπίζουμε με λίγες, καθαρές και σταθερές κουβέντες.

Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι η μεγάλη, πατριωτική, φιλελεύθερη, κοινωνική και ριζοσπαστική πολιτική δύναμη της χώρας.

Είναι βαθιά δημοκρατική, πολυσυλλεκτική, συνθετική, συνεκτική, ορθολογική, στιβαρή, προσαρμοστική, γνήσια προοδευτική και αντιλαϊκιστική.

Με εκτεταμένες και βαθιές ρίζες στις λαϊκές δυνάμεις.

Οι οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις τη φέρνουν και πάλι, με τη βούληση της πλειονότητας των πολιτών, στη διακυβέρνηση της χώρας.

Έχουμε χρέος έναντι της ιστορίας του έθνους και της παράταξης, του παρόντος και του μέλλοντος της πατρίδας και των πολιτών, να ανταποκριθούμε με επάρκεια και επιτυχία στη μεγάλη ευθύνη.

Με ποιότητα, με εσωτερική και εξωτερική αποτελεσματικότητα.

Είμαστε έτοιμοι!

Κλείνοντας, και με αφορμή τον 2ο κύκλο συναντήσεων που θα ξεκινήσω σε λίγες ημέρες στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας με την πρωτοβουλία που καθιέρωσα πέρυσι υπό τον τίτλο: «Όλοι μαζί, με σχέδιο, για τη Φθιώτιδα του 2030», θέλω να επαναλάβω την πεποίθησή μου ότι στο δημόσιο βίο της περιοχής μας πρέπει να μηδενίσουμε την κενή περιεχομένου φλυαρία και να καλλιεργήσουμε περιβάλλον συστηματικού και τεκμηριωμένου διαλόγου, συνεργασίας και συντεταγμένης δράσης όλων των δημιουργικών κοινωνικών δυνάμεων της περιοχής.

Να προωθήσουμε, με σχέδιο, την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική συνοχή και την ευημερία όλων των πολιτών.

Γιατί αξίζουμε καλύτερα!

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητας Λαμιέων
Επόμενο άρθρο Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι οδήγησαν σε 38 συλλήψεις στη Στερεά