Ειδήσεις

Την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας επισκέφθηκε ο Αθανάσιος Λουκόπουλος


Την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας επισκέφθηκε  σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Φθιώτιδα κ. Αθανάσιος Λουκόπουλος.

Μετά το πέρας της  συνάντησής του με τους εργαζόμενους της Κοινωφελούς Εργασίας ο κ. Λουκόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Οι τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό στην τοπική αυτοδιοίκηση καλύπτονται εν μέρει από χιλιάδες εργαζόμενους κοινωφελούς εργασίας ορισμένου χρόνου, ώστε να καλύπτονται οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό. Είναι, δε, προφανές ότι το τέλος του προγράμματος το 2023 αφενός θα δημιουργήσει ένα πλήγμα σε κρίσιμες υπηρεσίες προς τους πολίτες που προσφέρει η τοπική αυτοδιοίκηση, αφετέρου θα οδηγήσει χιλιάδες νέους και νέες στη μακροχρόνια ανεργία. Η παράταση του προγράμματος τουλάχιστον μέχρι και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 θα ήταν ένα πρώτο βήμα, αν και η πραγματική λύση του προβλήματος βρίσκεται στην προκήρυξη των κενών θέσεων και στην πρόσληψη των ωφελούμενων ως μόνιμο προσωπικό για την ουσιαστική εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου».

Επόμενος σταθμός του υποψήφιου βουλευτή του νομού μας ήταν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου ο κ. Λουκόπουλος ανέπτυξε τις βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζοντας την αναγκαία προοπτική μιας πραγματικά συμπεριληπτικής, δημοκρατικής και δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καταργήσει όλους τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους της Ν.Δ. και θα εφαρμόσει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα με στόχο να οικοδομήσει ένα δημοκρατικό, δημόσιο, δωρεάν και ποιοτικό εκπαιδευτικό σύστημα χωρίς αποκλεισμούς. Ενδεικτικά αναφέρω

  • την εξασφάλιση μόνιμων διορισμών για την πλήρη κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών,
  • τη μείωση του ανώτατου αριθμού μαθητών/-τριών σε 20 ανά τμήμα,
  • την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για την πρόσβαση στα πανεπιστήμια από τη φετινή χρονιά,
  • τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε πανεπιστημιακά τμήματα με αναβάθμιση του απολυτηρίου και καθιέρωση της Γ΄ Γενικού Λυκείου ως τάξης κυρίως προετοιμασίας,
  • την κατάργηση της ατομικής αξιολόγησης, της εξωτερικής αξιολόγησης των σχολείων,
  • την αύξηση της χρηματοδότησης για την εκπαίδευση στο 5% του ΑΕΠ.

Ένα κυβερνητικό πρόγραμμα-δέσμευση και για την Παιδεία πλήρως κοστολογημένο και εφαρμόσιμο».

 

PhD HKUST Αθανάσιος Λουκόπουλος

Καθηγητής Παν. Θεσσαλίας. Σχολή Θετικών Επιστημών. Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στην Βιοϊατρική (Λαμία).

Αθανάσιος Λουκόπουλος loukopoulosathanasios.fth@gmail.com

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης και στήριξης της γέφυρας Σπαρτιάς
Επόμενο άρθρο Διακοπές ρεύματος σε περιοχές του Δήμου Καμένων Βούρλων την Παρασκευή (19/5)