Ειδήσεις

Τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών του τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας


Το πρώτο «καλωσόρισμα» στην έναρξη της ακαδημαϊκής τους πορείας αλλά και την «αγκαλιά» της Λαμιώτικης κοινωνίας δέχτηκαν οι πρωτοετείς φοιτητές του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία, στην τελετή υποδοχής που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του πρώην ΤΕΙ.

Σε ένα εγκάρδιο κλίμα «γνωριμίας» έγινε η πρώτη ενημέρωση των πρωτοετών φοιτητών των δυνατοτήτων και των προοπτικών μέσω των ακαδημαϊκών γνώσεων που θα αποκτήσουν, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη διαχρονικά υψηλή επιστημονική κατάταξη παγκοσμίως του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αλλά και του συγκεκριμένου Τμήματος Φυσικοθεραπείας που ξεκλειδώνει μελλοντικά μεγάλους επαγγελματικούς ορίζοντες στις υπηρεσίες φροντίδας υγείας.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Πανοσιολογιότατος πατήρ Εφραίμ, ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Φώτης Σερέτης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας Ανδρέας Κολοκυθάς, οι Πρυτανικές Αρχές του τμήματος της Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την Παιδεία Θανάσης Παπαχρήστος.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος στον χαιρετισμό του προς τους πρωτοετείς φοιτητές αλλά και την ακαδημαϊκή κοινότητα τόνισε χαρακτηριστικά: «…Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα να βρίσκομαι ανάμεσά σας και να σας υποδεχθώ μαζί με τους καθηγητές σας.

Ως τα νεότερα μέλη της Πανεπιστημιακής μας κοινότητας, αλλά και του τόπου μας, σας προσκαλώ να συμμετάσχετε στην εκπαιδευτική διαδικασία και την καθημερινή ζωή με τον ενθουσιασμό που σας διακρίνει.

Σας παροτρύνω να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο τα χρόνια φοίτησής σας στο Πανεπιστήμιο, το οποίο θα είναι πλέον για εσάς το δεύτερό σας σπίτι.

Σπίτι σας όμως για τα επόμενα χρόνια θα είναι και η Λαμία. Και, επιθυμία δική μας, είναι να συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να νιώσετε την πόλη μας, πόλη σας. Εκείνη που με νοσταλγία θα θυμάστε όταν ολοκληρώσετε τον κύκλο σπουδών σας και επιστρέψετε στις οικογένειές σας.

Και θα κλείσω παροτρύνοντάς σας να μην αφήνετε καμία ευκαιρία χαμένη, αλλά να προσπαθείτε να αξιοποιείτε τον χρόνο σας με τον καλύτερο τρόπο, κάνοντας τα χρόνια των σπουδών σας εφαλτήριο για μια επιτυχημένη καριέρα σε όποιον τομέα επιθυμείτε να εξελιχθείτε.

Σας καλωσορίζω, επομένως, με χαρά στη Λαμία.

Καλή επιτυχία στις σπουδές σας!…»

 

Προηγούμενο άρθρο Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην 29η Agrotica
Επόμενο άρθρο Πεζοπορική διαδρομή στο Λιμογάρδι - Ναρθάκιον