Ειδήσεις

Τα ΚΑΦΑΟ μετατρέπονται σε έργα τέχνης – Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στις εικαστικές παρεμβάσεις


Με μεγάλη χαρά διαπιστώνουμε τη δυναμική ανταπόκριση των καλλιτεχνών της πόλης μας στο κάλεσμα του Δήμου Λαμιέων για την εικαστική δράση στα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ. Καλλιτέχνες, συμπολίτες μας με εθελοντική διάθεση είναι έτοιμοι να προσφέρουν χρώματα χαράς και αισιοδοξίας στις δύσκολες μέρες των καιρών. Τα πρώτα ΚΑΦΑΟ καθαρίστηκαν από τα περιττά, (αφίσες, σκουριές) και μπήκαν τα πρώτα χρώματα! Το αποτέλεσμα μαγευτικό!

Στόχος των διοργανωτών είναι αφενός να ενεργοποιηθεί το καλλιτεχνικό δυναμικό της περιοχής προκειμένου να συμμετέχει σε κοινές προσπάθειες μεγάλης απήχησης και αφετέρου το αποτέλεσμα, δηλαδή το καλλιτεχνικό δημιούργημα να προστατευθεί και να αγκαλιαστεί από τον κόσμο.

Η πρωτοβουλία και ο συντονισμός ανήκει στην Κοινότητα του Δήμου Λαμιέων, στα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων και στον ΣΚΕΤΚΕ.

Αρωγός στην συνολική προσπάθεια είναι ο Δήμος Λαμιέων που αγκαλιάζει και στηρίζει τέτοιου είδους παρεμβάσεις, οι οποίες επιδρούν και αναβαθμίζουν αισθητικά το αστικό τοπίο στο οποίο καθημερινά κινούνται οι άνθρωποι δημιουργώντας ευχάριστες χρωματικές ανάσες με τη συμμετοχή των ίδιων των πολιτών!

 

Καλούμε να δηλώσουν συμμετοχή όσοι έχουν κέφι, φαντασία και δεξιότητα στη ζωγραφική να γεμίσουμε με χρώμα την κάθε γωνιά της Λαμίας.

Καμβάς τα κουτιά του ΟΤΕ (ΚΑΦΑΟ), πινέλα και χρώματα προσφέρονται, η έμπνευση και η υπογραφή θα είναι το δώρο των δημιουργών στην πόλη τους!

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος δήλωσε σχετικά:

«Στόχος και επιδίωξη όλων μας, είναι όλοι μαζί, σε συνεργασία, να κάνουμε μία πολύ όμορφη, μία πολύ φιλική, που να αξίζει στην ιστορία της. Γι’ αυτό χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της κοινότητας Λαμίας και του προέδρου της Τάκη Συλεούνη, που σε συνεργασία με τα Εικαστικά Εργαστήρια και το ΣΚΕΤΚΕ, προχώρησε σε εικαστικές παρεμβάσεις στα καφάο, δίνοντας χρώμα στο κέντρο και στις γειτονιές. Η δράση αυτή, προέρχεται από τους δημότες και είναι για τους δημότες. Γι’ αυτό και η σημασία και το αποτέλεσμα της έχουν ιδιαίτερη αξία!

Καλούμε όλους τους δημότες να συμμετέχουν σε αυτή την εικαστική δράση και να ανταποκριθούμε στην πρόσκληση της κοινότητας, για μία όμορφη πόλη.»

 

Πληροφορίες για τη Δράση:

Δηλώσεις συμμετοχών έως 18 Απριλίου 2021

Έναρξη και χρόνος δράσης: Προσαρμόζεται και συμφωνείται με τον συμμετέχοντα καλλιτέχνη

mail επικοινωνίας: artsketke@gmail.com

Προηγούμενο άρθρο Επικοινωνία του Βουλευτή Φθιώτιδας Γ. Κοτρωνιά με τον Κοσμήτωρα της Σχολής Θετικών Επιστημών Λαμίας
Επόμενο άρθρο Διανομή τροφίμων από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο Ορφανοτροφείο Θηλέων και σε Οίκους Ευγηρίας της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας