Ειδήσεις

Συντονιστικό Μπλόκου Ανθήλης: Η αγροτιά μαζί με τους εργαζόμενους στην «υποδοχή» του πρωθυπουργού


Την Πέμπτη 27 Ιούλη θα επισκεφθεί την Λαμία ο πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Αλέξης Τσίπρας και θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας,  στα πλαίσια του συνεδρίου για την «παραγωγική ανασυγκρότηση».

Με αυτές του της περιοδείες ο πρωθυπουργός προσπαθεί να μας πουλήσει «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» κάνοντας μας να πιστέψουμε ότι ό,τι ζούμε, ότι βιώνουν οι οικογένειες μας επιτέλους πιάνουν τόπο, δηλαδή το ότι η δουλειά μας στο χωράφι και το μαντρί δεν φτάνει να πληρώσει ούτε το φροντιστήριο του παιδιού μας.

Ο στόχος του είναι να μας κοροϊδέψει ακόμη μια φορά. Να μας αποπροσανατολίσει και να μας δημιουργήσει αυταπάτες ότι το νέο παραγωγικό μοντέλο μέσω της παραγωγικής ανασυγκρότησης που αυτός ευαγγελίζεται  είναι η λύση, ώστε να του δώσουμε επιπλέον χρόνο να εφαρμόσει αλλά και να  επεκτείνει όλες εκείνες τις πολιτικές που κληρονόμησε από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και που συναποφάσισαν όλοι μαζί στη βουλή, σε συμφωνία με  την ΕΕ, ΔΝΤ και τους δανειστές. Είναι πια ξεκάθαρο ότι αυτές οι πολιτικές έναν αποτέλεσμα έχουν, οι λαϊκές οικογένειες να αδυνατούν να καλύψουν και τις πιο άμεσες ανάγκες τους και όσων άφορα εμάς τους μικρομεσαίους αγρότες να μας οδηγούν στην εξαθλίωση και την γη και την παραγωγή μας στις στα νύχια λίγων μεγαλοαγροτών, αγροτοδιατροφικών επιχειρήσεων, μέσω της υπερφορολόγησης μας, του ληστρικού ασφαλιστικού, τις κατασχέσεις, την μείωση των ενισχύσεων – επιδοτήσεων….

Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν πρέπει η επίσκεψη του Αλέξη  Τσίπρα, των υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης να μείνει αναπάντητη. Την αδιαφορία μας το σύστημα την μεταφράζει σαν ευκαιρία που πρέπει να εκμεταλλευτεί ώστε επεκτείνει όλες αυτές τις πολιτικές και μεταρρυθμίσεις που οδηγούν εμάς στην καταστροφή και τους κόπους της δουλείας και του ιδρώτα μας στην «δίκαιη ανάπτυξη» όλων αυτών που πλουτίζουν στις πλάτες όλου του σκληρά εργαζόμενου λαού.

Γι αυτό πρέπει να δώσουμε δυναμικό παρόν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λαμίας την Πέμπτη 27 Ιούλη στις 6:00 το απόγευμα στην Πλατεία Ελευθερίας.

Συντονίζουμε τα βήματα μας με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και του χωριού, την νεολαία και τους απόμαχους της ζωής για να διεκδικήσουμε και να εξασφαλίσουμε το μέλλον που δικαιούμαστε και μας ανήκει.

Προηγούμενο άρθρο Συνδικάτο Οικοδόμων Φθιώτιδας: Δίνουμε δυναμικά το παρών στη συγκέντρωση των σινδικάτων
Επόμενο άρθρο Ένωση Οικοδομοεργατοτεχνικών Καμένων Βούλρων και Περιχώρων: Διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης