Ειδήσεις

Συνελήφθη άτομο στην περιοχή της Λαμίας, μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων


Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, συνελήφθη χθες  (05-12-2023) το μεσημέρι στην περιοχή της Λαμίας, ένα άτομο, μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.

Κατηγορείται για –κατά περίπτωση-εγκληματική οργάνωση (συμμορία) από άτομα που έχουν οργανωθεί για τη διάπραξη απατών σε βάρος ηλικιωμένων. Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης έρευνας, διακριβώθηκε ότι στις 08-11-2023  και 22-11-2023, ο ανωτέρω μαζί με δύο ακόμα τουλάχιστον συνεργούς του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, ενέχονται στη τέλεση δύο (2) υποθέσεων απατών στη Λαμία και τα Τρίκαλα Θεσσαλίας.

Σχετικά με τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν διακριτικούς ρόλους μεταξύ τους, με τον συλληφθέντα να αναλαμβάνει τον ρόλο συνήθως του παραλήπτη – εισπράκτορα.

 

Σκοπός τους ήταν μέσω του αιφνιδιασμού των ηλικιωμένων κυρίως θυμάτων τους, προσποιούμενοι συνήθως στο τηλέφωνο τον γιατρό και συγγενικό τους πρόσωπο, να καταφέρουν να αποσπάσουν με μεγαλύτερη ευκολία τα χρηματικά ποσά που απαιτούσαν, παροτρύνοντας τους να τα τοποθετούν σε πλαστικές σακούλες και να τα εναποθέτουν συνήθως σε κάδους απορριμμάτων που βρισκόντουσαν πλησίον των οικιών τους.

Η λεία που αποκόμισαν από τις προαναφερόμενες δύο απάτες που εξιχνιάσθηκαν, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά και διάφορα κοσμήματα, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 25.000 ευρώ.

Από τους αστυνομικούς εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε πλησίον του σημείου σύλληψης του ατόμου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν μεταξύ άλλων εντός του οχήματος και κατασχέθηκαν:

 

  • τα ενδύματα που φορούσε στην περίπτωση απάτης στη Λαμία,
  • το χρηματικό ποσό των (3.700) ευρώ,
  • διάφορα κοσμήματα και
  • (2) κινητά τηλέφωνα.

 

Η έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διερευνηθεί τόσο η εμπλοκή του, όσο και των συνεργών του και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απατών.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Rapid tests την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στο κτίριο ΟΣΚ στη Στυλίδα
Επόμενο άρθρο Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός στο 5ο συνέδριο «Ελληνικός Τουρισμός, μια Εθνική Υπόθεση!»