Ειδήσεις

Συνάντηση Τέρενς Κουίκ με τον Κ. Μπακογιάννη στη Λαμία


Έκτακτη συνάντηση είχε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Μπακογιάννη.

Ο Τέρενς Κουίκ, αναχωρώντας από τα γραφεία της Περιφέρειας στη Λαμία, έκανε την εξής δήλωση:

«Η συνάντησή μου με τον κ. Μπακογιάννη δεν ήταν προγραμματισμένη, αλλά ζήτησα να τον δω, καθώς πληροφορήθηκα, ότι υπέγραψε ένα μνημόνιο συνεργασίας με την Ένωση των Ελλήνων Παραγωγών, που λειτουργούν ως ενδιάμεσοι, προσφέροντας εξαιρετικές υπηρεσίες στους ξένους παραγωγούς που θέλουν να γυρίσουν τις ταινίες τους στην Ελλάδα.

Όπως έκανα πριν από μερικούς μήνες και με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, αλλά και με τον Πρόεδρο της Ένωσης των Περιφερειών Ελλάδας Κώστα Αγοραστό, ενημέρωσα τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Ελλάδας για το νομοσχέδιο που ετοιμάζουμε σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, αλλά με πυρήνα το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) για το film commission, ώστε επιτέλους η Ελλάδα να γίνει ένα τεράστιο διεθνές κινηματογραφικό πλατό και να γίνουμε ανταγωνιστικοί με άλλες χώρες, όπως η Μάλτα, η Βουλγαρία, η Τσεχία, η Ιταλία, το Μαρόκο, η Τυνησία κλπ.

Υπολογίζουμε, ότι το νομοσχέδιο για το film commission – βάζοντας στην άκρη, θεσμοθετημένα, όλες τις αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας που μας ταλαιπωρεί χρόνια – θα είναι έτοιμο αρχές φθινοπώρου.

Στο νομοσχέδιο προβλέπονται και τα film centers, δηλαδή τα γραφεία υποδοχής, σε κάθε Περιφέρεια της χώρας.

Η Περιφέρεια Αττικής είναι ήδη προετοιμασμένη και χάρηκα ιδιαίτερα για τα όσα μου είπε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης σχετικά με τις παροχές, που συμφώνησε να δίνει στους ξένους παραγωγούς, από πλευράς ξενοδοχείων, μετακινήσεων κλπ. που θα μειώνουν σημαντικά το κόστος παραγωγής. Είναι ένα σημαντικότατο κίνητρο.

Ταυτόχρονα, όμως, όλο αυτό το πρόγραμμα θα αποτελεί άμεση πηγή εισπρακτικών εισροών και για τις τοπικές οικονομίες, αλλά και για την ελληνική οικονομία γενικότερα.

Το Ε.Κ.Κ. σε συνεργασία με συναρμόδια Υπουργεία, όπως το Ανάπτυξης, Τουρισμού, Οικονομικών, Πολιτισμού κλπ. και επίσης σε συνεργασία με τις ιδιωτικές εταιρίες – που είναι «κάτω από την ομπρέλα» της Ένωσης τους με Πρόεδρο τον Πάνο Παπαχατζή – θα είναι η βάση για μια ανάπτυξη της Ελλάδας σε πολλαπλά επίπεδα στον χώρο της παγκόσμια κινηματογραφικής βιομηχανίας, που τόσα χρόνια την είχε στερηθεί η Ελλάδα.

Με τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη ήταν λογικό να κάνουμε και μια ευρύτερη κουβέντα για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αλλά για άλλα θέματα που αφορούν στη Περιφέρειά του, είπαμε να κάνουμε αργότερα μια άλλη συνάντηση είτε στην Αθήνα είτε εδώ στην Λαμία, που είναι και η έδρα της Περιφέρειας του.

Πάντως, πραγματικά θα το χαρώ να δω διεθνή κινηματογραφικά συνεργεία στις ομορφιές της Εύβοιας, της Βοιωτίας και της Φωκίδας, της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας».

Προηγούμενο άρθρο Χρ. Σταϊκούρας: «Η αύξηση του κόστους δανεισμού ίση με την περικοπή του ΕΚΑΣ»
Επόμενο άρθρο Η Οικονομάκη στον Α.Ο.Λαμίας