Ειδήσεις

Συνάντηση Προέδρου Αναπτυξιακού Οργανισμού και Δημάρχου Αλμυρού


Την προοπτική συνεργασίας και συμμετοχής και του Δήμου Αλμυρού στο μετοχικό κεφάλαιο του Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ Α.Ε.», συζήτησαν την Τρίτη 5/1/2021 ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, με το Δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Μπεσλεμές, υπηρεσιακά στελέχη του Αναπτυξιακού Οργανισμού, και συνεργάτες του Δημάρχου Αλμυρού.

Κατά τη συνάντηση έγινε συζήτηση, στην οποία παρουσιάστηκε ο τρόπος λειτουργίας του Αναπτυξιακού Οργανισμού και οι δυνατότητες που παρέχει ως προς την προώθηση, παρακολούθηση και υποστήριξη της αναπτυξιακής διαδικασίας, στους Δήμους – μετόχους και ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων για το τρόπο που μπορεί ο εν λόγω Οργανισμός να παρέχει την ίδια υποστήριξη και στο Δήμο Αλμυρού, με βάση τις ανάγκες του και το στρατηγικό του σχέδιο.

Και απ’ τις δύο πλευρές εκφράστηκε κατ’ αρχήν θετική βούληση να προχωρήσει η συνεργασία αυτή και απομένει, το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, να γίνει η κατάλληλη προεργασία και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις, από τα αρμόδια όργανα.

Για τη συνάντηση αυτή, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Δήμαρχος Λαμιέων, δήλωσε :

«……. Πριν λίγο καιρό ο Δήμος Λαμιέων σε συνεργασία με τέσσερις ακόμα Δήμους της Φθιώτιδας έκανε ένα σημαντικό βήμα προχωρώντας στη σύσταση του αναπτυξιακού οργανισμού μας. Το βήμα αυτό που κάναμε μαζί με τους συναδέλφους δημάρχους ήταν ένα μεγάλο βήμα για την ίδια την αυτοδιοίκηση η οποία μέσα από τέτοιες συνεργασίες εκπληρώνει τις βασικές αρχές της αμεσότητας αλλά και της επικουρικότητας. Σήμερα συζητάμε να εντάξουμε στον Αναπτυξιακό Οργανισμό και τον Δήμο Αλμυρού, δείχνοντας ότι η αυτοδιοίκηση, όταν πρέπει, ξεπερνάει τα διοικητικά της όρια και αναπτύσσει πρωτοβουλίες προς όφελος όλων των Δήμων που συνεργάζονται. Γι’ αυτό και θέλω να ευχαριστήσω το φίλο Δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυράκο για το γόνιμο διάλογο και το υψηλό πνεύμα συνεργασίας που διακατέχεται. Με την αρχή της νέας χρονιάς αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση γιατί είμαστε και στην αρχή της διεύρυνσης αυτής της διαδημοτικής συνεργασίας που θα αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης, αλλά και πρότυπο για την αυτοδιοίκηση ολόκληρης της Ελλάδας.…………»

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη ημεδαπός στη Λαμία, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση για κλοπή
Επόμενο άρθρο Υπογραφή Σύμβασης Διαδημοτικής Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Στυλίδας και του Δήμου Δομοκού