Ειδήσεις

Συνάντηση με Φορείς και Συλλόγους ΑμεΑ της Π.Ε. Βοιωτίας (Θήβα)


Το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης – Δομή Γέφυρα, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποίησε συνάντηση με φορείς και συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της Αναπηρίας, της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Θηβαίων και του Δήμου Τανάγρας της Π.Ε. Βοιωτίας στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της οργάνωσης της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία με κεντρικό σύνθημα: «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι».

Η συνάντηση έλαβε χώρα στη Θήβα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου Θηβών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το μεσημέρι της Πέμπτης, 28 Μαρτίου 2024. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Ευάγγελου Ι. Χαϊνά, Εντεταλμένου Συμβούλου Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μαζί με τα στελέχη του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης – Δομή Γέφυρα, του γραφείου της Λιβαδειάς και συμμετείχαν οι εξής εκπρόσωποι των παρακάτω Φορέων – Συλλόγων:

 

  • Ράικου Α. – Κέντρο Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία “ΆΓΙΟΙ ΑΝΆΡΓΥΡΟΙ”- Σύλλογος Γονέων και Φίλων ΑμεΑ.
  • Ρουπάκα Ι. – Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θήβας.
  • Παπανικολάου Α. – Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Θήβας.
  • Τριανταφύλλου Ε. – Γ.Σ. Ερμής Σχηματαρίου –  “ΚΥΔΩΝ” special team.

 

Μετά από μία ουσιαστική και γόνιμη συζήτηση σχετικά με τα θέματα που απασχολούν και σχετίζονται με τα Άτομα με Αναπηρία στην Περιφερειακή Ενότητα της Βοιωτίας (Δήμος Θηβαίων–Δήμος Τανάγρας) αλλά και το θεσμό πλέον για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι», κατατέθηκαν ιδέες και προτάσεις από τους εν λόγω φορείς – συλλόγους για παράλληλες δράσεις κατά της διάρκεια της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις στη Θήβα και στη Λιβαδειά για να οριστικοποιηθούν οι δράσεις και εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα 20-26 Μαΐου 2024 αλλά και ευρύτερα σε άλλες ημερομηνίες, που θα ανακοινωθούν.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Ευάγγελος Ι. Χαϊνάς ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους των φορέων – συλλόγων που συμμετείχαν σ’ αυτήν την πρώτη συνάντηση, η οποίασηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς επαφών και δράσεων ώστε, μέσω της στενής συνεργασίας και της τακτικής επικοινωνίας να επιλυθούν ζητήματα και να αντιμετωπιστούν πάγιες ανάγκες των συμπολιτών μας.

Τέλος, δήλωσε ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με πρωτεργάτη τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, υποστηρίζει το σημαντικό έργο που επιτελούν και τις δράσεις τους.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο Περιφερειάρχης κ. Σπανός ήταν ο εμπνευστής και θεμελιωτής της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία, που έχει διεξαχθεί μέχρι τώρα, για δύο συνεχή έτη.

Όραμά μας είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να καταστήσει όσο γίνεται πιο φιλική και λειτουργική την καθημερινότητα τωνΑτόμων με Αναπηρία.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Δημάρχου Λαμιέων Πανουργιά Παπαϊωάννου με μαθητές περιβαλλοντικής ομάδας της Α' Λυκείου του 4ου ΓΕΛ