Ειδήσεις

Συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους του Τουρισμού στην Π.Ε. Φθιώτιδας


Συνάντηση εργασίας συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας παρουσία του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για θέματα Τουρισμού Αθλητισμού και Εθελοντισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Ηλία Μπουρμά στο γραφείο του στην Πλατεία Ελευθερίας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να κατατεθούν οι προτάσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων και να συζητηθούν τα σχέδια δράσης με σκοπό την επιπλέον προώθηση και τουριστική προβολή και την ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων για τη Φθιώτιδα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Ενώσεων Ξενοδόχων Φθιώτιδας, του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, καθώς και των τουριστικών γραφείων της περιοχής μας. Η αναπλ. προϊσταμένη του τμήματος τουρισμού της Περιφέρειας Μαριάννας Λιάσκου, παρουσίασε το υπο διαμόρφωση πρόγραμμα τουριστικής προβολής καθώς επίσης και το εκθεσιακό πλάνο 2023 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αλλά και το σύνολο των δράσεων που έχουν προγραμματιστεί για τη Φθιώτιδα το προσεχές διάστημα και αφορούν την Τουριστικής της προβολή.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην Λουτρόπολη των Λουτρών Υπάτης, για την οποία ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων να πραγματοποιήσει ξεχωριστή συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς, όπου και θα μελετήσει με προσοχή τις προτάσεις που έχουν προκύψει.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας δήλωσε : « Στόχος μας μέσα από αυτές τις συναντήσεις και τις προτάσεις που καταθέτουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι να κάνουμε γνωστή την Περιφέρεια για τους προορισμούς της. Από ότι δείχνουν μάλιστα τα τελευταία στοιχεία η Φθιώτιδα αποτελεί μια ανερχόμενη τουριστική δύναμη, με εναλλακτικούς προορισμούς. Εντείνουμε τις απαραίτητες ενέργειες και προσπάθειες για να επιτύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, εξειδικεύοντας τις μεθόδους προσέγγισης των τουριστών. Επιπρόσθετα, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας σχεδιάζουμε την περαιτέρω ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού. Αντίστοιχες συναντήσεις ανά περιοχή και με άλλους κλάδους των επαγγελματιών θα
ακολουθήσουν».

Προηγούμενο άρθρο Εκδηλώσεις 28ης Οκτωβρίου 2022 στο Δήμου Λοκρών
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση - απολογισμός του Αντιδημάρχου Κώστα Κερπινιώτη στους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και Δημοτικούς Συμβούλους για τις βελτιωτικές παρεμβάσεις σε όλα τα κοιμητήρια