Ειδήσεις

Στον Κυνηγετικό Σύλλογο ο Ιωάννης Σαρακιώτης


Ο Κυνηγετικός Σύλλογος δεσμεύτηκε πρόσφατα απέναντι στα μέλη του, αλλά και κάθε πολίτη ο οποίος είναι κάτοχος κατοικίδιου, ότι θα δημοσιοποιεί τις απόψεις και τις τοποθετήσεις των βουλευτών της Φθιώτιδας όσον αφορά τον Νόμο της υποχρεωτικής στείρωσης ζώων συντροφιάς. Έτσι, σε συνέχεια σχετικής επιστολής που έχει απευθύνει ζητώντας τη δημόσια τοποθέτηση των βουλευτών της περιοχής μας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ,
κ.  Ιωάννη Σαρακιώτη, ο οποίος όταν έλαβε την επιστολή ζήτησε να μιλήσει αυτοπροσώπως στα μέλη του Συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας ερωτηθείς για τον νόμο δήλωσε τα εξής:

«Οι επίμαχες διατάξεις, όταν ήρθε ο νόμος στη βουλή, καταψηφίστηκαν από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2015 έθεσε σε πλήρη λειτουργία το Εθνικό Μητρώο Ζώων συντροφιάς, στα πρότυπα της διαδικτυακής βάσης της Γαλλίας, μια διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους, όπου είχαν πρόσβαση όλοι οι εμπλεκόμενοι δημόσιοι φορείς. Αυτό το μητρώο αντί να αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ καταργήθηκε και δόθηκαν 2.5 εκ. ευρώ για να δημιουργηθεί νέο μητρώο και άλλα 2 εκ. για να δημιουργηθεί εργαστήριο – χωρίς ερευνητικό έργο – για τη συλλογή DNA. Το 2021 η ΝΔ αγνόησε το κύμα αντιδράσεων, το οποίο εκφράστηκε με πρωτοφανή τρόπο μέσα από τη δημόσια διαβούλευση, και ψήφισε ένα πλαίσιο στο οποίο αντιτάχθηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση αλλά και οι επιστημονικοί φορείς. Η εμμονή της απερχόμενης κυβέρνησης αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μετά από δύο χρόνια διαδοχικών παρατάσεων για την εφαρμογή των διατάξεων, λίγες ημέρες πριν το κλείσιμο της βουλής ο Υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Πέτσας, ενεργοποίησε τις «παγωμένες» διατάξεις, γνωρίζοντας εκ των προτέρων τις αντιδράσεις που θα πυροδοτούσε. Οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσαν εκτενή σχετική ανακοίνωση όπου αντιτίθενται στο οικονομικό χαράτσι το οποίο πρέπει να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες για τη λήψη και αποστολή DNA (σε περίπτωση που δεν θέλουν να στειρώσουν τα ζώα τους) και δηλώνουν πως μια προοδευτική κυβέρνηση θα ακυρώσει τις ανεξήγητες και αντιεπιστημονικές μεθοδεύσεις του νέου νόμου ο οποίος δεν συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων. Στη θέση του θα εφαρμοσθεί ένα πλαίσιο προστασίας των ζώων που δεν θα χαρατσώνει τους πολίτες αλλά θα στηρίζεται στην επιστήμη και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο».

 

Οι θέσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου είναι ξεκάθαρες και θα κατατεθούν και με υπόμνημα εντός των προσεχών ημερών στον κ. Σαρακιώτη με τον οποίο συνομιλήσαμε. Ζητάμε να ακουστεί η φωνή των κυνηγών εντός του Κοινοβουλίου ώστε να γνωρίζουν όλοι τι επιδιώκεται και για ποιους λόγους. Απαιτούμε την κατάργηση των άρθρων 9 και 14 του Νόμου που προβλέπουν την στείρωση ή την εναλλακτική αποστολή DNA με καταβολή δυσβάσταχτου οικονομικά παραβόλου. Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει οι κυνηγετικοί σκύλοι να εξαιρεθούν, ως σκύλοι εργασίας, από την υποχρέωση καταβολής του παραβόλου, όπως έχει προβλεφθεί και για τους ποιμενικούς σκύλους.

 

Η εκστρατεία του συλλόγου για την ενημέρωση των μελών του και των πολιτών πάνω στις τοποθετήσεις των τοπικών πολιτικών παραγόντων θα συνεχιστεί με συνέπεια.

Προηγούμενο άρθρο Εγκαινιάστηκε το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στην Παραλία Ραχών
Επόμενο άρθρο Εξιχνιάσθηκαν 3 κλοπές και 1 απόπειρα κλοπής, από καταστήματα και επαγγελματικούς χώρους, περιοχών της Εύβοιας